Spurs mot slutspel – tog poäng i Madrid

Tottenham fortsätter att imponera i årets Champions League. Borta mot Real Madrid, i en match med massor av chanser, fick laget med sig en poäng. Också för svensk del var det en lyckad afton. Alexander Isak fick hoppa in för Dortmund och Emil Forsberg nätade för Leipzig.

ANNONS
|

Real Madrid och Tottenham stod på sex poäng vardera inför den tidiga gruppfinalen på Bernabeu. Väl där var det spanjorerna som inledde bäst och det fanns ett par gånger om bud på ledningsmål för hemmalaget. Närmast kom Ronaldo med en stolpträff.

Men gästerna åt sig in i matchen och i den 28:e minuten var det i stället engelsmännen som tog ledningen. Serge Aurier slog ett inlägg mot Harry Kane, Raphael Varane försökte avstyra men skickade bollen i eget nät och 0-1 till Spurs.

Real skulle dock hitta en utjämning innan paus. Serge Aurier kom in helt galet i en duell ochtacklade Toni Kroos i straffområdet, domaren pekade på elvameterspunkten och Cristiano Ronaldo dunkade in 1-1.

ANNONS

Kane brände friläge

I den andra halvleken fanns det flera öppna målchanser åt båda håll. Ronaldo sprintade förbi bortalagets försvar och sköt lurigt, men Hugo Lloris var med. Allra närmast tre poäng var dock Spurs – men Harry Kane brände friläget mot Kaylor Navas och toppmötet slutade med delad poäng.

I samma grupp fick Dortmund, där Alexander Isak fick hoppa in i den 82:a minuten, bara med sig 1-1 mot cypriotiska Apoel Nicosia och därmed har Real Madrid och Tottenham skaffat sig ett ordentligt grepp om slutspelsplatserna.

Även de andra engelska lagen bjöd på starka insatser under tisdagskvällen. Liverpool krossade Maribor borta med 7-0 och Manchester City städade av Napoli på hemmaplan med 2-1.

"Foppa" nätade för Leipzig

För svensk del fanns det utöver Isak ytterligare ett glädjeämne. Emil Forsbergs Leipzig tog en viktig seger hemma mot Porto och "Foppa" blev en av hjältarna när han i den första halvleken frispelades i djupled och iskallt rullade in 2-1 i en match som till slut blev 3-2 till tyskarna. Vinsten var Leipzigs första i Champions League. I samma grupp förlorade Monaco mot Besiktas med 1-2. Därmed har turkarna full pott efter tre omgångar.

ANNONS