Sportchefen: "Vi ska utvärdera situationen"

Med drygt tre veckor kvar till premiären är stora delar av Gais trupp på plats. Men sportchef Patrik Ingelsten stänger inte dörren för sena nyförvärv. – Vi ska utvärdera situationen i veckan, sedan får vi se, säger han.

ANNONS
|

Äventyret i Svenska cupen avslutades med att ett skade- och sjukdomsdrabbat Gais förlorade mot Kristianstad. I dag skulle grönsvart egentligen ha spelat en träningsmatch mot Qviding men på grund av att många spelare fortsatt dras med skavanker valde klubben att ställa in mötet.

– Efter den senaste matchen känner vi att vi inte vill utsätta oss för fler skador, sa Gais tränare Benjamin Westman till GP när beskedet tillkännagavs.

"Ska se över möjligheten"

Och även om tränaren hävdadeatt skadesituationen är unik så utesluter inte Atleternassportchef, Patrik Ingelsten, att det innan seriestarten mot Norrby den 2 april kan bli aktuellt att komplettera den 21 man stora truppen med ytterligare spelare.

ANNONS

– Vi får se, efter den kommande veckan får vi ta en utvärdering hur det ser ut med spelarnas fysiska status.

Han fortsätter:

– Det är alltid en fråga som ställs när det blir lite känningar. Har vi för tunn trupp? Vi ser över vad det finns för möjligheter att kunna ta in någon spelare till.

Har ni satt upp några riktlinjer för hur många spelare ni vill att truppen ska inkludera?

– Nej, vihar inte pratat konkret om vi vill ha 19, 20, 21 eller 22 spelare. Det som är avgörande är kvaliteten. Men nu när vi har haft spelare med känningar i baksida och knä så får man se över om vi ska bredda truppen.Det är ju så det är i fotbollsvärlden. Kontinuerliguppdatering hela tiden.

Provspelaren på plats

Under den kommande veckan kommer Tom Söderberg att provträna med klubben. Den tidigare Häcken- och Elfsborgs-mittbacken kommer närmast från spel i Dalkurd men är för tillfället klubblös. I går gjorde försvararen, som har dragits med stora skadeproblem de senaste åren, sitt första pass med Gais.

– Vi vet vilken bra fotbollstid han hade innan de två senaste åren. Det ska bli väldigt spännande att se hur han ser ut nu.

Ni har det ganska väl ställt med försvarsspelare i truppen, hur har ni resonerat när det gäller Tom?

ANNONS

– Vi sökte inte upp Tom utan vi erbjöds möjligheten att se honom spela. Han ska flytta hem till Göteborg och vill fortsätta spela, då tycker jag att vi, när vi får chansen, bör titta på honom. När han var i sin bästa form så hade han ett spel som höll hög allsvensk nivå.

"Ekonomin finns"

Hur går annars dina tankar kring eventuella nyförvärv?

– Jag vet inte om vi behöver fler spelare. Jag tycker vi har en rätt bra trupp, med bra kvalitet. Men om det är något som ska bli aktuellt måste vi se om det är kvalitet eller bredd vi främst behöver, eller både och? Sedan är det en ekonomisk aspekt också, men i nuläget ser det ut som att ekonomin finns för att kunna göra någonting.

Mer än så vill sportchefen helst inte avslöja när det gäller eventuella nyförvärv.

– Jag kan egentligen inte säga så mycket mer än att det finns väldigt många spelare som vill till Gais. Det bombar in meddelanden i mejlkorgen hos mig, med erbjudanden om olika spelare, vilket är otroligt kul. Det är många allsvenska klubbarsom är i slutfasen med att sätta sina trupper nu, och vi blir ofta erbjudna spelare som de kanske vill ska få speltid för att kunna utvecklas. Men det ska passa oss också.

ANNONS
ANNONS