Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Spelarnas ilska: "Vet inte vad det är för fel på planen"

Det blev en tung förlust för IFK Göteborg när man tog emot Djurgårdens IF under den allsvenska omstarten, efter matchen kom den hala planen på Gamla Ullevi att hamna i fokus. – Jag vet inte vad det är för fel på planen, säger Sebastian Eriksson efter matchen.

IFK Göteborg fick se sig rejält utspelade när man tog emot topplaget Djurgårdens IF på Gamla Ullevi. 1-3 blev resultatet efter en match där planen var glashal för spelarna som gång på gång tappade fotfästet.

LÄS OCKSÅ: Blåvitt utspelade på Gamla Ullevi – hemmasviten bruten

Något som bland annat blev avgörande när Emil Salomonsson skulle försöka rensa bort bollen vid 0-1-målet.

– Det blir ju extra dråpligt när man halkar i den situationen. Men jag hade de längsta skruvdubben och jag gör allt för att inte halka, men så släpper det bara för mig... jag vet inte vad jag ska göra annorlunda i den situationen faktiskt, säger Emil Salomonsson efter matchen.

"Vet inte vad det är för fel på planen"

Högerbacken var inte ensam om att reagera på den hala planen, även kapten Sebastian Eriksson är missnöjd med hybridgräset på Gamla Ullevi.

– Jag vet inte vad det är för fel på planen, det har varit så här hela året. Jag vet inte vad det är och vi har pratat om det… men jag vet inte vad det är.

Det var inte för att det hade regnat innan?

– Nej men det har varit så här hela året.

Hur är detta hybridgräset jämfört med det på Kamratgården?

– Vi halkar hundra gånger mer här, vi halkar ju under varje riktningsförändring. Jag vet att Gais och Öis har framfört åsikter.

"Uppenbart att den är svårbemästrad"

Huvudtränare Alf Westerberg kan, även han från sidan av planen, se att det finns ett visst problem med lagets hemmaplan.

– Det är ju uppenbart att den är svårbemästrad, sen kan vi inte använda det som en ursäkt eftersom motståndarna har samma plan. Men samtidigt kan man konstatera att vi har stor otur i ett par nyckelsituationer mot Djurgården, i viss mån släpper greppet för spelarna under samtliga av målen.

Har ni framfört kritiken? 

– Det har diskuterats med Goth event som sköter det. Det är ju ett tätt matchande på Ullevi och planen är ju som den är i konsistensenen. sen utgår jag från att den bearbetas så mycket som möjligt, men vad som behövs göras rent tekniskt är inte jag rätt man att svara på.

Mittbacken David Boo Wiklander vill dock inte lägga något fokus på underlaget, utan anser att man får se till sin egen prestation efter en förlust som den mot Djurgården.

– Vi kan inte hålla på och analysera det, jag tror vi får gnugga på under veckan och fokusera på att träna bättre.

Se mer från - IFK Göteborg
Mest läst