Spelarna rördes av Durmaz tal – gruppen stärks i landslaget

Det blev mycket känslor på träningen under söndagen för spelarna i landslaget efter Jimmy Durmaz känslosamma tal. – Jag blev otroligt berörd, säger Marcus Berg.

ANNONS
|

Hela spelargruppen med samtliga ledare stod bakom Jimmy Durmaz när han höll sitt tal. Ett tydligt budskap från det svenska landslaget mot alla hot och allt hat som Durmaz fått utstå.

– Det är helt oacceptabelt och det är vi tydliga med. Rasism hör inte hemma någonstans och vi vinner och förlorar som ett lag och det Jimmy fick stå ut med är inte okej, säger Andreas Granqvist och fortsätter.

– Det här var inte bara för oss utan för hela Sverige och alla runtomkring. Det är ett tydligt budskap mot att vi är mot rasism och det är klara besked.

ANNONS

LÄS MER:Jimmy Durmaz tal efter hoten och hatet

Kan det här göra er ännu starkare som grupp?

– Vi kan bli ännu mer tajt och stark som grupp. Vi har visat i kvalet och i VM att vi är ett väldigt starkt kollektiv med alla spelare och ledare och att vi gör det här tillsammans. Men det här kan bara göra oss starkare.

"Man skäms"

Sebastian Larsson var tydlig med att det som Jimmy Durmaz fått utstå inte är okej och han reagerar starkt mot de personer som hoppat på honom på sociala medier.

LÄS MER:SvFF polisanmäler hoten mot Durmaz

– Det här har inte med fotboll att göra ... folk kan kritisera oss och de får tycka vad de vill om oss som spelare och om vår prestation. Det tar vi och hanterar och det är en del av branschen. Men rasism, hot och personliga påhopp, ja, då skäms jag för Sverige. Det är dåligt och för jävligt rent ut sagt att vi är inne på år 2018 och att folk, eller ja, jag vill inte kalla dem folk ...

– Att det finns idioter som beter sig såhär! Man undrar hur folk fungerar på fullt allvar ... det är svårt att sätta ord på det här och det är bara tragiskt. Man skäms över att det händer i vårt land.

ANNONS

LÄS MER:"Det är fullständigt oacceptabelt – pinsamt för Sverige"

"Det behövs förändring"

Durmaz tal inför träningen rörde många av spelarna i landslaget.

– Jag blev otroligt berörd över det här. Vi satt länge och pratade han och ja och vi står bakom honom. Tyvärr ser verkligheten ut såhär men vi hoppas vi kan vara med och påverka och det är jättestarkt av Jimmy att göra det här, säger Marcus Berg.

Är du förvånad över att det sker?

– Förvånad? Jo, det kan man säga ... vi kan ta kritik och folk kan säga att jag är sämst på fotboll och det rör mig inte i ryggen. Men när folk skriver sådana här sjuka saker och håller på med hot och personangrepp så är det inte okej.

LÄS MER:Ministern stöttar Durmaz: Ett gift som bryter ner Sverige

– Sen är man överraskad men ändå inte som samhället ser ut. Det som sker både utomlands och i Sverige är ganska extremt och det behövs förändring. Det behövs förändring från familjer, skolor, omklädningsrum och det här måste tas tag i.

LÄS MER:Efter hatstormen: Jimmy Durmaz kärleksbombas

Påverkar detta er sportsligt?

– Inte så. Det är snarare så att det bygger oss starkare tillsammans.

ANNONS