Spel på Norrbys matcher stoppas

Avvikande odds innan matchen mellan Norrby och Dalkurd väckte misstankar om matchfixning hos Svenska Spel, nu väljer man att stoppa alla spel på Norrbys matcher. – Vi kommer inte kommer att erbjuda spel på Norrbys matcher, säger Per Carlander, chef för spelsäkerhet på Svenska Spel, till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Det var under söndagen som Norrby förlorade hemma mot Dalkurd med klara 3-0. Efter matchen skulle dock en misstänkt skandal uppdagas när det kommit fram att Svenska Spel valt att stoppa spel på matchen då man märkte ettavvikande spelmönster.

– Någon timme innan match tyckte vi att vårt spel och på övriga marknaden i både Europa och i Asien rörde sig lite märkligt, sadePer Carlander, chef för spelsäkerhet på Svenska Spel, till Expressen då.

LÄS MER:Superettan-match utreds för matchfixning

De som spelade på matchen mot Dalkurd får dock sin eventuella vinst utbetald då man, enligt Per Carlander, inte har tillräckligt starka bevis att matchen verkligen varit fixad.

ANNONS

Stoppar spel på Norrbys matcher

Nu har Svenska Spel gått vidare i ärendet och väljer att stoppa alla spel på Norrbys matcher.

– Med anledningen av denna och ett antal andra tillfällen i övrigt under säsongen så tog vi beslut att vi inte kommer att erbjuda spel på Norrbys matcher framöver, och det gäller den här säsongen då, säger Per Carlander, chef för spelsäkerhet på Svenska Spel, till Fotbollskanalen.

Per Carlander säger att man har upptäckt avvikande spelmönster på fler än två matcher, färre än fem.

"Det är otroligt tungt"

För Norrbys klubbchef kom nyheten som en kalldusch, men för honom handlar det mer om var fotbollsförbundet kommer komma fram till i sin rapport.

– Det är otroligt tungt eftersom vi är en förening på uppgång och som lär våra ungdomar om värderingar i livet. Men alla rapporter har inte kommit in. Så även om Svenska Spel har tagit sitt beslut att stoppa spel så är det fotbollsföbundets besked som vi väntar på. Klubben kommer alltid överleva, men det är ett hårtslag för alla som jobbar idiellt och har gjort det i åratal för att ta klubben till Superettan.

Hur går ni vidare?

– Vi kommer att fortsätta precis som vanligt tills vi får de slutgiltiga beskeden.

ANNONS
ANNONS