Sommarens matcher har slitit på Sebastian Eriksson. "Jag hade hoppats att jag hade klarat det lite bättre, men nu har jag inte gjort det", säger han.
Sommarens matcher har slitit på Sebastian Eriksson. "Jag hade hoppats att jag hade klarat det lite bättre, men nu har jag inte gjort det", säger han.

Sliten Eriksson letar efter sig själv

ANNONS
|

Lördagsträning på ett soligt Kamratagården. Dagen före derbyt mot Häcken

Ännu en match väntar för IFK Göteborgs mittfältare, och förre Italienproffs, Sebastian Eriksson som känner sig sliten efter en matchtung sommar. Senast, mot Malmö FF, blev han utbytt i halvtid.

– Jag har inte spelat så här mycket matcher de senaste fyra åren och det har väl också synts på mig. Jag har inte orkat riktigt tyvärr. Det har varit jobbigt för mig nu under sommaren och jag kan behöva lite hjälp nu under hösten. Så det blir bra att få bort lite vikt från mina axlar.

En del av den vikten kan, bland andra, nyförvärvet Mads Albaek ta över. Han spelar ju på samma position som Eriksson.

ANNONS

–Det är alltid bra med konkurrens , vi behöver det. Vi har gått runt på få spelare hela sommaren och det har väl synts på vissa av oss. Så det kommer bara att vara bra inför hösten att truppen spetsats ytterligare. Det kommer att göra gott, säger Sebastian Eriksson.

Du blev utbytt senast?

– Det är många känslor. Jag blev ledsen, arg på mig själv, arg för att vi låg under. Man känner ju sig som en syndabock. Men det kommer nya matcher hela tiden och jag vet vad jag kan och vart jag vill. Det kommer att ta lite tid här i höst och jag ska göra så gott jag kan för att hitta tillbaka. Och det vet jag att jag kommer att göra.

Vad är det främst som inte fungerat för dig?

–Svårt att säga, många saker. Jag har inte varit tillräckligt konsekvent. Det har gått lite för mycket upp och ner i mitt passningsspel och även när det gäller var jag är på planen och vad jag gör. Det har blivit att viljan, känslor och lite trötthet tagit över och då är man inte bättre.

Det sitter i huvudet mer än i kroppen?

–Det är både och. Det har varit mycket matcher. Jag hade hoppats att jag hade klarat det lite bättre, men nu har jag inte gjort det. Då får man rannsaka sig själv och försöka ta sig tillbaka.

ANNONS

Har du för höga krav på dig själv?

– Jag har högst krav av alla här på Kamratgården, tror jag. Jag vill vara bäst varje match och då det blir ju också jobbigt när man inte är det. Jag gillar krav och jag är van vid det. Det var tio gånger högre krav nere i Italien och jag tyckte om det. Men det är klart att ibland kanske man inte ska ha så höga krav på sig själv som jag alltid har.

Hur är dialogen med tränaren Jörgen Lennartsson och andra i föreningen?

–De försöker stötta mig allihop. De tycker om mig som människa och som fotbollspelare och stöttar mig. Allihop, säger Sebastian Eriksson.

.

ANNONS