Häckens kollaps – föll med 1–6 mot AIK

|

AIK tog tag i matchen från start och tryckte ner Häcken med sitt fina passningsspel och sin höga press. Häcken såg ovanligt passivt ut och när första AIK-målet kom – Per Karlsson på nick –så var det varken orättvist eller oväntat.

Det var i minut 25, och sedan brakade målkalaset lös fullständigt på Bravida arena:

Minut 27: 2–0 till AIK. Ett långt inlägg når Daniel Sundgren som sätter pannan till från nära håll.

Minut 35: Stefanelli kommer fri efter ett vackert AIK-anfall, och avslutar hårt.

Minut 36: Nasiru Mohammed kommer fri för Häcken och reducerar till 3–1 med ett lågt, välplacerat skott .

Minut 37: AIK gör 4–1 genom Rasmus Lindqvist, som får på en praktträff med vänstern och lämnar Peter Abrahamsson utan chans att nå bollen.

Fem mål på tolv minuter alltså, och Häcken var, minst sagt i brygga.

Strax innan den andra halvleken drog igång intervjuades Häckens tränare Mikael Stahre av C More:

- Jag är minst sagt upprörd och besviken på att vi gör en så extremt dålig insats i första halvlek. Vi jobbar inte tillräckligt hårt och vi tappar i duellerna. Allt det där som tillhör bas-paketet och som måste finnas finns inte där. Det ser för jävligt ut

Stahre bytte in Mathias Ranégie till förmån för Mohammed Abubakari för att försöka komma ikapp i målprotokollet, och i den andra halvleken ryckte Häcken upp sig något Ojala var nära att reducera på nick och Yasin hade ett bra läge, men sköt svagt.

Men AIK hade också sina lägen, bland annat tvingades Peter Abrahamsson till en jätteräddning på Denni Avdic nick från nära håll. Och det var också AIK som fortsatte målskyttet när Daniel Sundgren fick på en riktig kanon från långt håll –stenhårt i ribban och in.

Då återstod en kvart och Häcken var ett slaget lag. Och AIK hade mer att komma med. Rasmus Lindqvist bjöd på ännu ett jätteskott när han från vänsterläge curlade in bollen i bortre krysset. 6–1 till AIK och hemmapubliken på Bravida arena var i chock.

Häcken har därmed släppt in 10 mål på sina senaste två matcher och Mikael Stahre har en hel del att fundera på. Dessutom klev AIK förbi i tabellen och ligger nu på den tredjeplats som innebär kval till Europa League.