Alexander Faltsetas.
Alexander Faltsetas. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

"Skadat mina fötter så ofta att de inte svullnar längre"

Tveksam startande mot Elfsborg, halt efteråt, men Malmö i farozonen?
– Nej, det tror jag inte, säger Alexander Faltsetas.

ANNONS

Häckenmittfältaren var på nytt del av det maskineri som mal ned allsvenska motståndare för tillfället. Nu var det Elfsborg som fick känna på Häckens kraft, skicklighet och uthållighet.

Efter en jämn första halvlek var det till slut inget snack.

– Det var lite avvaktande i första. Båda kände på varandra. Vi kom inte igenom riktigt. I andra sade vi att vi bara skulle gå ut och köra, säger Alexander Faltsetas och fortsätter:

– Vi tog lite fler löpningar för varandra. Bättre variation i vårt anfallsspel, vi kom in i mellanytorna. Vi vet att när vi ligger defensivt bra kommer chanserna. Då har vi spelare som är i väldigt bra form, som sätter dit de baljorna.

ANNONS

Paulinho och Alexander Jeremejeff är båda inne i fasligt målslag och verkar närmast ostoppbara.

Mot Elfsborg spelade Paulinho med axelsmärtor och fick beröm av Andreas Alm för sitt lagansvar.

– Vi har sagt det några gånger. Han är ingen typisk tia så, han tar grovjobbet och göra det väldigt bra. Jag personligen rycks med när spelare krigar för varandra, menade lagkamrat Faltsetas.

När GP träffar Alexander Faltsetas utanför omklädningsrummet efter segern mot Elfsborg haltar han rejält.

– Jag hade ont i foten sedan senast. Sedan blev jag trampad på och vred till den. När man har ont innan blir den smärtan förstärkt. Så är det alltid nu. Det kommer vara en, två dagar som det är väldigt smärtsamt.

Malmö nästa. Inga problem?

– Nej, jag tror inte. Jag har skadat mina fötter så många gånger att de svullnar inte längre, säger han.

Avslutningen av allsvenskan blir något alldeles extra för Häcken. En poäng bakom Malmö, fyra bakom Hammarby.

– Vad tänker man? Om jag skall vara ärlig har vi bara pratat lite grand, att vi har lite häng på dem. Vi tror på oss själva. Vi är kaxigt ödmjuka. Det är många poäng kvar att spela om. Förhoppningsvis tar vi så många som möjligt och kniper Europaplatsen. Vi får se.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS