Sju provspelare tränar med Gais

ANNONS
|

Benjamin Westman har fullt upp med att få klart det grönsvarta lagbygget inför 2017. Just nu tittar Gais-tränaren på sju spelare som är och provtränar med klubben - fyra av dem britter.

Westman beskriver de fyra britternasom spelare som "är välutbildade i bra akademier men vars karriär bromsats upp lite".

– Det handlar om mittbacken Kene Okafor som är utbildad i Southamptons fantastiskt fina akademi, innermittfältaren Laste Dombaxe som kommer ifrån Tottenham, Jeffrey Monakana som är yttermittfältare med bakgrund i Brighton och Loth Kalala som spelar nia eller tia och som är fostrad i Peterborough. Det är spännande spelare alla fyra, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS

Lokala förmågor

Utöver dem handlar det också om tre spelare med rötter i lokalfotbollen.

– Det handlar om Cornelis Leckborn som är en målglad forward från Kongahälla, Arvin Shojaee som är yttermittfältare med bakgrund i GAIS Akademi men som förra året var riktigt duktig i Qviding. Vi kommer också att ha med Nicola Ladan som är en central mittfältare med förflutet i bland annat Syrianska, Häcken och Qviding, säger Westman.

Nyligen bröt klubben med David Johannesson,som inte fick många minuter i det grönsvarta anfallet. Han tillhör numera seriekonkurrenten Öster. Gais har inte gjort någon hemlighet av att man vill förlänga med succéförvärvet Dardan Rexhepi - hur det går återstår att se.

Letar förstärkningar

Westman tycker läget inför 2017 ser bra ut - men Gaistränaren är ute efter ytterligare förstärkning innan säsongen drar igång till våren.

–Vi kommer att behålla den storlek som vi hade under hösten så det handlar om 20-23 spelare inklusive målvakterna och vi jobbar på för att komplettera med ett antal namn. Det handlar både omnågra av de som var med under 2016 och ett par nya namn, säger han.

Klubben är även på jakt efter en ny assisterande tränare, sedan klubben bröt med Jesper Ljung i oktober.

ANNONS