Sent avgörande när Gais föll mot HBK

Gais gick hårt för segern – men ett sent Halmstad-mål innebar i stället förlust med 1–2 och ytterligare ett tungt nederlag för Grönsvart.

|

Bottennapp och 1–2-förlust mot Värnamo senast. Till hemmamatchen mot Halmstad valde Bosko Orovic att skifta fyra spelare i startelvan.

Tack och hej till Niklas Olsson (avstängd), Marcus Bergholtz, Dusan Djuric och Damir Mehic. In i elvan med Calle Wede, Mahmoud Eid, Daniel Bennassar Nilsson och Alexander Nadj.

Utfallet av förändringen? Inget vidare. Gais uppträdde förvirrat redan från start och gästerna radade upp chans efter chans under matchens inledning. Inte sällan efter misskommunikation i hemmaförsvaret.

Det var därmed inte alls ologiskt att det var hallänningarna som öppnade målskyttet.

Daniel Janevski, som en stund innan hade räddat Gais från ett baklängesmål, täckte av en långboll och inväntande hjälp från Alexander Nadj. Burväktaren och mittbacken såg dock ut att missförstå varandra. Det hela slutade med att Nadj sparkade hål i luften och att Jonathan Svedberg gavs fri gata.

0–1. Mardrömsstart för Gais.

Starkt inhopp av Bergholtz

Även efter målet var det Halmstad som fortsatte att diktera villkoren på plan. Gais hade förtvivlat svårt att få till något offensivt spel samtidigt som det var snurrigt bakåt. Undantaget ett skottförsök från Mahmoud Eid var hemmachanserna lätträknade under matchens första halvtimme.

Men under den första halvlekens avslutning vände matchen. Marcus Bergholtz kom in och ersatte skadade Andreas Östling in den 33:e minuten – och mittfältsankaret gav omedelbart Gais en helt annan tyngd.

Gais tog över spelmässigt och vid ett par tillfällen fanns det bud på 1–1. Men 0–1 i paus.

Om Gais inledde den första halvleken svagt var det helt annat uppträdande efter paus. Grönsvart satte högsta fart direkt och pressade tillbaka HBK-försvaret gång på gång. Till slut kom så också utdelningen.

Leonard Pllana petade fram bollen till Marcus Bergholtz, som drog till en bra bit utanför straffområdet. Avslutet satt otagbart bakom Malkolm Nilsson.

Utjämnat.

HBK avgjorde sent

Målet gav Gais blodad tand och det var hemmalaget som gick hårdast för ett avgörande. Men effektiviteten saknades och i stället kunde HBK sticka upp och avgöra.

I den 81:a minuten skickade Andreas Bengtsson in ett lågt inspel, Jesper Westerberg höll sig framme och rakade in 1–2.

I slutsekunderna var det nära att Carl Nyström räddade en poäng för hemmalaget – men nicken smet strax utanför och därmed inkasserade Gais lagets tredje raka förlust.