Elin Rubensson
Elin Rubensson Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Sargat Göteborg FC tog andra cupsegern

Göteborg FC tog emot Limhamn/Bunkeflo i årets andra cupmatch. Hemmalaget gjorde två snabba mål i slutet av första halvlek och höll sedan undan i andra. Nu väntar Linköping i den sista avgörande gruppspelsmatchen.
– Det blir en roligt match och en värdemätare på var vi står, säger Göteborg FC:s Elin Rubensson.

ANNONS
|

I årets första cupmatch vann Göteborg FC mot Lidköping med klara 6-0. I den andra matchen som spelade under lördagen väntade tuffare motstånd i form av damallsvenska Limhamn/Bunkeflo.

Göteborg gjorde en stabil första halvlek och i 37:e matchminuten kunde Rebecka Blomqvist sätta dit 1-0 för hemmalaget. Innan halvleken var över gjorde Irvina Bajramovic 2-0, i minut 44.

– Det var en bra första halvlek av oss där vi skapade många lägen och ju gör två mål, säger Elin Rubensson.

Göteborg höll undan och vann matchen med 2-0 trots en svagare andra halvlek.

– I andra tappar vi spelmässigt men har kontroll defensivt så det är ändå en stabil seger. Vi tappar pressen och sjunker ner lite på egen planhalva så de får äga mycket boll.

ANNONS

Schough saknades

På planen saknades flera spelare, bland annat nyförvärvet och landslagsspelaren Olivia Schough som satt på läktaren på grund av sjukdom.

– Vi är inne i en tung period träningmässigt och har många spelare på skadelistan så vi har inte så många spelare att gå runt på och blir lite trötta, säger Elin Rubensson.

Den 11 mars väntar den sista och avgörande gruppspelsmatchen i svenska cupen på bortaplan mot Linköping, regerande svenska mästare.

– Den kommer ju bli helt avgörande. Det blir en roligt match och en värdemätare på var vi står.

Så startade Göteborg FC:

Loes Geurts - Emma Koivisto, Taylor Leach, Beata Kollmats, Nathalie Persson - Rebecka Blomqvist, Filippa Curmark, Julia Roddar, Adelina Engman - Elin Rubensson - Irvina Bajramovic

ANNONS