Samuel Gustafson, tvåmålsskytt för Häcken.
Samuel Gustafson, tvåmålsskytt för Häcken.

Samuel stortrivs på Örjans vall

ANNONS
|

När Häcken åkte till Halmstad i fjol gjorde Samuel Gustafson allsvensk debut. Efter bara tre minuter på planen gjorde han också sitt första allsvenska mål. I går följde han upp med två nya mål mot HBK, hans första sedan fullträffen på Örjans Vall i fjol.

– Jag gillar den här arenan. Jag hoppas göra mål någon annanstans också men vi får väl se, vi kanske står här om ett år igen, säger Samuel Gustafson, skrattar men tillägger:

– Jag har inte spelat jättemycket heller.

Gårdagens match var mittfältarens första från start sedan i maj. I en matchtät period, där Häcken haft ett par svagare prestationer, valde Peter Gerhardsson att göra två förändringar i startelvan sedan Elfsborgsmatchen i måndags. In med Samuel Gustafson och Nasiru Mohammed, ut med Simon Gustafson och Björn Anklev.

ANNONS

Resultatet: Fyra mål från den nyinsatta duon.

– Det var väl bra, då blir han (Gerhardsson) hyllad för sin fingertoppskänsla, haha. Nä, men det är väl bra att vi har fler än elva spelare som kan göra det, säger Samuel Gustafson.

Peter Gerhardsson motiverade att Samuel och Nasiru spelat sig in i startelvan genom bra insatser på träning och i U21-laget, snarare än att någon spelat sig ur den. Häckentränaren var nöjd med att laget visade upp den effektivitet de bjöd på i våras, efter två mållösa matcher.

– Vi var tillbaka lite i effektivitet, med fyra väldigt snygga mål. Jag tycker alltid att det är roligt när vi gör mål och det är ännu roligare när det är snygga mål. Så det var bingo på det. Samuels högerfot är väldigt bra och Nasiru har stått och tränat och sprungit och tränat avslut precis så som han gör 3–0, säger Peter Gerhardsson.

Vid 3–0 fick Nasiru Mohammed med sig bollen efter en närkamp på högerkanten, han drev in i straffområdet och drog till med vänstern. Målet firade han genom att springa ut till bänken och tacka assisterande tränaren Christian Lundström.

– Christian har hjälpt mig väldigt mycket efter träningarna när jag har stått och tränat avslut. Det är han som har gjort mig bättre, så jag ville tacka honom, säger Nasiru Mohammed.

ANNONS

Samtidigt som Häcken tog tre rätt bekväma poäng förlorade Elfsborg nere i Helsingborg. Eftersom även AIK tappade poäng i den 19:e omgången är Häcken bra med i rejset om andraplatsen, bakom i nuläget ohotade Malmö FF.

– Vi har en bra möjlighet, säger Nasiru Mohammed inför höstens toppstrid.

Närmast väntar Helsingborg hemma på måndag, sedan åker Häcken upp till Solna för att möta AIK nästa helg.

– Då är det läge att skalpa, säger Samuel Gustafson.

ANNONS