Salomonsson stor matchhjälte mot J-södra

Landslagsaktuella Emil Salomonsson gjorde två mål och en assist när IFK Göteborg besegrade Jönköping Södra med 3-1 i Prioritet Serneke Arena – inför ögonen på U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson.

|

Hemmalaget, där Mattias Bjärsmyr tvingades kliva av med befarad ljumskskada i första halvlek, började lite trögt, men dominerade efter en kvart resten av första halvlek, där det också gjordes två mål.

Sören Rieks vinklade in 1-0 via stolpen efter passning från Emil Salomonsson i 23:e minuten, Emil Salomonsson gjorde 2-0 på frispark efter det att Lawson Sabah petat bollen i 39:e minuten.

I andra halvlek, inför vilken IFK Göteborg gjorde fyra byten, blev Victor Sköld fälld och Antti Kanerva blåste straff. På den gjorde Emil Salomonsson, inför 1041 åskådare, inget misstag.

IFK Göteborg har vunnit fem av sina åtta försäsongsmatcher och spelat de övriga tre oavgjort.

På lördag väntar Djurgården på stora Ullevi.

Dessförinnan tas en A-landslagstrupp och en U21-landslagstrupp ut (på tisdag) och Håkan Ericson som såg matchen på plats var imponerad av Emil Salomonssons insats.

– I dag är den magnifik. Han var väldigt bra offensivt och stod för både assist och mål. Han kommer ju hela tiden. Han har höjt sin passningsprocent väldigt mycket. Tar ofta rätt beslut, säger U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson som såg matchen på plats.

– Sedan tycker jag inte att han har utsatts för några större prov defensivt. Jag tycker inte att han har blivit utmanad där ordentligt. I dag har han gjort en jättebra match. Det tycker jag verkligen, säger Håkan Ericson till GP.

IFK Göteborg-Jönköping Södra 3-1 (avspark 16.00)

Mål: 1-0 (23) Sören Rieks (Emil Salomonsson), 2-0 (39) Emil Salomonsson, 3-0 (53) Emil Salomonsson (straff), 3-1 (75) Robert Gojani.

Publik: 1041 (Prioritet Serneke Arena).

IFK Göteborg: John Alvbåge – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr (Hjalmar Jonsson 36), Hjörtur Hermansson, Haitam Aleesami (Billy Nordström 46) – Jakob Ankersen (Martin Smedberg-Dalence 46), Mads Albaek, Lawson Sabah (Prosper Kasim 75), Sören Reiks – Tobias Hysén (Mikael Boman 46), Gustav Engvall (Victor Sköld 46).