Salomonsson om misstaget: "Jag som var syndabock"

ANNONS
|

Glädjen blev kortvarig för IFK Göteborg. Efter Tobias Hyséns ledningsmåli den 52:a matchminuten dröjde det bara 10 minuter innan AFC Eskilstuna kvitterade.

Och målet kom efter en rejäl tabbe av IFK Göteborgs försvarare Emil Salomonsson. När han skulle ta ner en höjdboll hamnadebollen i stället hos Eskilstuna-anfallaren Tauray och Salomonsson ramlade.

"Alla har rätt att göra misstag"

Blåvitt ville ha frispark men protesterade förgäves och i det efterföljande friläget kunde Turay placera in 1-1 bakom Blåvittmålvakten Pontus Dahlberg.

– Det är så klart Emil som gör ett misstag, men alla har rätt att göra misstag.säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson efter matchen och fortsätter:

– Större spelare än Emil har gjort misstag, i övrigt tycker jag att han kanske var vår bästa spelare. Han gjorde en briljant match i övrigt.

ANNONS

När Emil Salomonsson, sist av alla på grund av ett dopningstest, mötte pressen var han självkritisk.

– Det var jag som var syndbaock i den situationen. Det är ingen lätt situation. Bollen kommer högt upp, jag tror den studsar. Jag kunde ha försökt nicka ut den till inkast men jag beslutar mig för att ta emot den och sedan ta väck den. Men han ger mig en knuff i ryggen och är snabbare än mig sedan. Min känsla när det händer är att det ska vara frispark. Han gjorde det bra och jag gjorde det dåligt, säger han.

"En nja-stämpel"

Salomonsson, som efter målet stormade fram gång på gång på sin högerflank, var inte tillfreds med Blåvitts totala prestation.

– Det var en sådär insats. Vi har ju full kontroll defensivt. Och skapar några några chanser. Vi får in 1-0 och sedan får de in 1-1. Det var en nja-stämpel på den här matchen, säger han.

ANNONS