Salomonsson hoppas på "maximal urladdning"

ANNONS
|

Tappad tätkänning och ett missat Europa League har fått delar av supporterskaran att misströsta, och i den senaste hemmamatchen hamnade publiksiffran på fel sida om 10 000. Men att Blåvitt nu har tio poäng upp till Malmö och hellre pratar om en topp tre-placering än om guld är inget som får den ständigt löpvillige Salomonsson att tappa motivationen.

– Man går ut till varje match och vill visa upp sig från sin bästa sida. Det ligger så mycket i potten, gör man inte sitt bästa så kanske man inte får spela nästa match. Man vill kunna vara nöjd med vad man har gjort i varje match så det spelar ingen roll hur tabellen ser ut. Ligger man långt ner i botten är det kanske mer ångestmatcher och så, men annars … nej, uppriktigt sagt tycker jag inte att det påverkar mig. Jag går in med samma energi och glöd till varje uppgift, säger Salomonsson.

ANNONS

"Jag vill alltid ha mer"

Han har gjort sig känd för att aldrig vara riktigt nöjd, och har ibland uttryckt besvikelse över lagets – eller sin egen – insats, även efter segrar.

– Jag vill alltid ha mer. När jag kollar mina klipp efter matcherna så tittar jag ju inte på det jag gjort bra utan på det jag gjorde dåligt och vill utveckla. Jag vill alltid bli bättre, även på det jag redan är bra på, säger Salomonsson.

Han gjorde sin debut i det "riktiga" landslaget tidigt i våras, men lyckades inte knipa en plats i EM-truppen. När Janne Andersson tog över Blågult hoppades att han skulle välja före detta adept i Halmstad till VM-kvalmatcherna. Men än så länge har Salomonsson inte hört något från sin gamle tränare.

– Nej, inget alls. Men det handlar om att spela bra fotboll och prestera på planen. Sedan fokuserar inte jag på landslaget på det viset, utan på klubben och på det som står på bröstet, att få spela för fansen och lagkamraterna. Gör jag det bra där så kan det komma något positivt med landslaget efter det. Personligen tycker jag att vi har några danskar som borde vara med i landslaget. Men det kommer om vi spelar bra, framför allt i stormatcherna, då syns man på ett helt annat sätt.

ANNONS

"Brukar bli heta bataljer"

Seger i dag och avståndet till Malmö krymper till sju poäng. Förlust – och Blåvitt är hela 13 poäng efter.

– På det viset är det väldigt viktigt att vinna imorgon. Dels för att få lite häng men framför allt för att visa för oss själva att vi kan få med oss tre poäng från en svår bortamatch. Men vi är väldigt ödmjuka inför Malmö, vi har mött dem många gånger och det brukar bli heta bataljer.

– Vi får hoppas att vi kan göra en maximal urladdning, för det var ett tag sedan sist.

ANNONS