Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Så ska Öis klara sig utan poängkungen

Diego Montiel vann poängligan i överlägsen stil i superettan förra säsongen.
Men efter en säsong lämnade han Öis för spel i Belgien – ett tungt tapp för Thomas Askebrand och Öis.
– Vi blir tvungna att ändra lite nu, säger han.

Första träningen för året är avklarad för Öis och detta utan Diego Montiel. Mittfältaren var lysande för Öis förra säsongen och stod för 13 mål och 14 framspelningar vilket gjorde att han vann poängligan i superettan.

Efter säsongen var det många klubbar som var ute efter Montiel men valet föll på KFCO Beerschot Wilrijk i den belgiska andraligan.

Så hur ska då Öis klara sig utan poängkungen i år?

– Vi har inte ersatt Diego rakt av med någon kreativ spelare. Dels är det svårt att hitta sådana spelare och sen brukar de kosta lite mer. Sen finns det ganska mycket kreativitet i laget och vi har ett par nya som inte är så dumma heller. Vi hoppas att vi kan kompensera upp det tappet med att alla vågar lite mer och att vi inte lägger lika mycket på en spelare, säger Thomas Askebrand och fortsätter:

– Jakob Lindström har en magisk fot, Simon Nilsson och Hannes Sahlin likaså och jag hoppas att våra centrala fältare ska visa vägen lite i år.

Blir det ett lite annorlunda Öis i år utan Montiel?

– Det blir ju så automatiskt. Sen har vi alla fått erfarenhet av förra året och sen får man tänka på vilka egenskaper de spelarna vi har tagit in har. De första träningarna brukar visa om det blir som man har tänkt. Sen blir vi tvungna att ändra lite utan Diego i laget, det behöver dock inte vara negativt heller. Jag väljer att se möjligheterna och att fler kan visa vägen på andra sätt. Nu är det ett nytt kapitel som gäller.

Hur ser du på årets lag?

– Känslan är att vi har fått in en bra mix av det vi saknade förra säsongen. Vi har fått in bra spelare med bra egenskaper, olika egenskaper och helhetsmässigt känns det ganska spännande.

Vad var det ni saknade?

– Förra året hade vi väldigt mycket erfarenhet och var spelskickliga. Nu har vi lite mer speed i truppen vilket vi kände att vi ville ha in. Vi har fått in lite mer speed och spelare som är beredda att göra ett bra jobb för laget.

Vilka förväntningar har du på er i år?

– Det är många lag som kommer att satsa. De tre lagen som åkte ur allsvenskan vill ju tillbaka, Öster och Halmstad vill göra bättre säsonger nu och det kommer bli samma getingbo i år igen. Sen ska vi inte vara sämre utan vi ska vara med där. Sen får man se hur långt det räcker.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.