Ryska politiker: Förbjud FIFA 17

Ryska parlamentariker tillhörande det kommunistiska partiet vill stoppa det populära spelet FIFA 17 eftersom de menar att det bryter mot rysk propagandalag.

ANNONS
|

Medlemmar av det ryska kommunistpartiet vill stoppa det populära tv-spelet FIFA 17 eftersom de menar att spelet bryter mot Rysslands lag som förbjuder "homosexuell propaganda".

– FIFA 17 måste genast undersökas, för att kunna fastställa att spelet inte bryter mot några lagar. Om så är fallet, måste EA vidta åtgärder för att höja åldersgränsen på spelet. Höjs inte åldersgränsen måste tillgången av spelet begränsas, säger kommunistiska partiets ledamot Valerij Rashkin till tidningen Izvestija.

Vill minska homofobin inom fotbollen

Orsaken är att företaget EA Sports, som står bakom spelet, har uppmanat spelare att stödja den kampanj som just nu pågår med regnbågsfärgade skosnören till fotbollsskor.Bland annat har EA infört en funktion som tillåter spelare att ge sina egna lag regnbågsfärgade tröjor.

ANNONS

Bakom kampanjen, som ska motverka homfobi inom fotbollen, står organisationen Stonewall som efter en undersökning kunde slå fast att 72 procent av fotbollsfans hade hört homofobiska kommentarer under matcher de senaste fem åren, det skriver The Guardian.

"Alla länder har sina regler"

Även Irina Rodnina som är ledamot i partiet ”Enade Ryssland” och före detta idrottsstjärna, ställer sig bakom kritiken av FIFA 17.

– Alla länder har sina egna lagar och regler och det måste spelutvecklare anpassa sig till, säger hon till Izvestija.

ANNONS