Rolfö om danskornas strejk: "Klart jag stöttar dem"

Det danska damlandslaget strejkar inför VM-kvalet och fredagens match mot Sverige är i fara. Men Blågult låter sig inte störas av osäkerheten. – Det påverkar oss inte alls, säger Fridolina Rolfö.

ANNONS
|

Peter Gerhardssons sejour som förbundskapten inleddes med en 2-0-seger i VM-kvalet borta mot Kroatien. Nu väntar nya, tuffare, utmaningar för den tidigare Häcken-tränarens landslag när Danmark kommer till Gamla Ullevi på fredag.

– Det blir förhoppningsvis en bättre fotbollsmatch än mot Kroatien. Det var en svårspelad match och vi fick kanske inte ut exakt det som vi ville. Men jag hoppas att vi får igång ett bra spel och kommer till mycket målchanser. Vi vill ju spela en offensiv fotboll, säger Fridolina Rolfö.

Och hon ser fram emot att få mäta sig med silvermedaljören från EM.

– Danmark är ett väldigt skickligt fotbollslag. De har alltid varit otroligt tekniska med bra bollspelare över hela planen, även i backlinjen. De är modiga, kanske lite övermodiga ibland, och vill spela nerifrån, så där får vi vara med.

ANNONS

– De har flera duktiga spelare men (Pernille) Harder är ju deras i särklass bästa spelare, så henne får vi självklart se upp med. Men ävenSanne Troelsgaard har gjort det väldigt bra i Rosengård och (Therese) Nielsen gjorde ett väldigt bra EM-slutspel. Hon kommer med väldigt mycket fart och har bra inläggsspel, en riktigt duktig ytterback, så det är väl tre spelare som jag tror vi får se upp med.

"Ska ju väldigt mycket till för det"

Samtidigt råder det fortfarande viss ovisshet huruvida kvalmatchen blir av eller inte, på grund av de danska spelarnas strejk som är en följd av konflikten mellan laget och förbundet.Men Fridolina Rolfö och Blågult låter sig inte störas av oroligheterna på andra sidan vattnet.

– Det påverkar oss inte alls. Det är klart att man är nyfiken på att höra hur det utvecklar sig, men jag laddar som inför vilken match som helst.

Har du någon personlig åsikt om strejken? – Jag är inte så insatt i exakt vad det är som gäller, men hade jag vetat hade jag varit väldigt intresserad. Det är klart jag stöttar dem och det är bra att de kämpar för sin sak, jag vet hur det fungerar i damfotboll. Många damfotbollslandslag förtjänar bättre.

Någon större risk att det inte blir match på fredag ser dock inte Bayern München-stjärnan.

ANNONS

– Jag både tror och hoppas att det blir match. Det vore väldigt dumt annars, framför allt för Danmark som fotbollsland, om de skulle dra sig ur ett VM-kval. Jag tror det är långt borta. Om man ser för egen del så ska det ju väldigt mycket till för att man ska göra det.

ANNONS