Rieks lämnar agenten: ”Han är lite besviken”

Blåvitts stjärna Sören Rieks och agenten Fredrik Risp går skilda vägar. – Han är lite besviken att jag inte lyckats få iväg honom, säger Risp – som inte tror att dansken ser en framtid i Göteborg.

ANNONS
|

Sören Rieks har under flera år varit en av IFK Göteborgs mest framträdande spelare. Under Jörgen Lennartsson blev han nyckeln i offensiven, och har flera gånger omgärdats av transferrykten. Efter den här säsongen går kontraktet med IFK Göteborg ut, och hittills har förhandlingar om ett nytt kontrakt inte lett till något.

Nu väljer Sören Rieks att bryta samarbetet med sin agent, Fredrik Risp.

– Vi kommer inte att jobba mer tillsammans, han har valt att gå vidare. Han är lite besviken att jag inte har fått iväg honom. Så är det i den här branschen, och det är absolut inga hard feelings mellan oss, säger Risp.

ANNONS

Agenten menar att det varit ett komplicerat uppdrag att hitta en utländsk klubb till Rieks.

– Han har ju haft som målsättning att komma ut, men Blåvitt har inte velat sälja. I somras var han helt enkelt inte till salu, och då är det svårt för mig, när Blåvitt inte ens vill titta på buden. Nu blir han ju Bosman efter säsongen och då finns det andra möjligheter, säger Risp.

Fredrik Risp kommer alltså inte att vara delaktig i kommande förhandlingar om nytt kontrakt för Sören Rieks. De sköter i stället dansken på egen hand i nuläget.

– Vi hade en dialog med IFK någon gång efter transferfönstret stängde. Men då låg vi lite för långt ifrån varandra. Att han väljer att byta agent nu gissar jag betyder att han stänger dörren även för Blåvitt, säger Risp.

"Aldrig varit sugen på att sälja Sören"

Mats Gren, sportchef i IFK Göteborg:

– Jag har en dialog med Sören och det är inget bestämt åt något håll. Sören vill att vi tittar på det alldeles i slutet av säsongen.

Stämmer det att han är besviken över att inte ha fått komma utomlands?

– Jag sitter ju inte på de kontakterna att jag kan svara på det, men vi har inte haft något intresse i att bli av med Sören.

ANNONS

Men det var helt stängt i somras – han var inte till salu?

– Fast det kom ju ingenting då. Det är inget som har landat hos mig, och då är det ju svårt att ta ställning. Men jag har aldrig varit sugen på att sälja Sören.

Tror du att han spelar i Blåvitt nästa år?

– Det är fortfarande svårt att säga. Jag har en förhoppning om att det blir så, men det vet jag först efter säsongen. Han vill ha det öppet.

"Då blir det svårt för oss"

Även Mikael Boman, Erik Dahlin och Martin Smedberg-Dalence sitter på utgående kontrakt. Förhandlingar pågår, enligt Mats Gren.

Vill du ha kvar alla?

– Det finns ju gränser. Vi kan sträcka oss till en viss gräns, men om någon vill tjäna mycket mer – och det säger jag inte att någon av de här vill – då blir det svårt för oss.

Kan det bli tal om att någon av spelarna behöver sänka sin lön för att få ett nytt kontrakt?

– Det vill jag inte kommentera, säger Mats Gren.

ANNONS