Rexhepis besked: "Ni får vänta och se"

Dardan Rexhepis sejour i Gais varit en enda stor succé. Men om anfallaren, som har utgående kontrakt, stannar i grönsvart är inte säkert. – Ni får vänta och se, säger han hemlighetsfullt till GP.

ANNONS
|

Mot Dalkurd i gårblev Dardan Rexhepi stor syndabock när han i den andra halvleken först brände ett friläge och sedan slog han en straff som bortalagets Frank Pettersson räddade skickligt. Missarna innebar att gästerna kunde hålla undan, vinna med 1-0 och att Gais förlorade årets sista hemmamatch.

– Tråkigt att vi inte kunde ta en vinst, inte minst för Björns del som gjorde sin sista match,tyvärr missade jag mina lägen, säger han.

Men straffen, det var en riktigt vass räddning?

– Absolut, han gjorde en jättebra räddning, men varje straff som inte går i mål är en dålig straff.

Oavsett missarna mot Dalkurd så fårDardan Rexhepis sejour i Gais, sedan han anslöt från BK Häcken i somras, betraktas som en succé. På tolv matcher i grönsvart har han gjort sex mål och tre assist.

ANNONS

– Jag tycker det är godkänt. Men jag kan göra det bättre. Jag fick inte spela så mycket med Häcken i våras, det tog en del på defysiska förberedelserna när man kom hit. Det är ingen ursäkt men en liten förklaring. Sedan har jag haft lite småskavanker under hösten som har stört lite.

Han fortsätter:

– Det var visserligen någon som sa att jag sett till antal spelade matcher ärden mest poängstarka spelaren i Superettan i år, så ja, det får väl bli godkänt då.

Du har utgående kontrakt, tankar för framtiden?

– Jag har trivts bra här under de månaderna som jag har varit här, sedan diskussionen om hur det blir i framtiden, nästa säsong och så vidare, det vill jag ta efter sista matchen.

Har du någon hint om åt vilket håll det lutar?

– Haha, nej inte nu, jag vill avvakta. Vi håller lite på det, ni får vänta och se...

Och han är knappastensam i Gais om att ha ett kontrakt som går ut vid årsskiftet. Totalt är det tio spelare, Björn Andersson som slutar ej inräknad, som sitter på utgående avtal. Och nu kan flera spelare lämna.

– Det är en risk man alltid får handskas med, särskilt när man har spelare som har gjort det bra. Vi har naturligtvis pratat med flera av spelarna om hur vi vill göra det i framtiden, säger tränare Benjamin Westman.

ANNONS

Om Rexhepi:

– En spelare som Dardan kommer från en allsvensk miljö, han har varit där de senaste åren och det är en fin fotbollsspelare...samtidigt har han också öppnat för att han skulle kunna tänka sig att stanna. Men vi vet inte vad som händer där än, vi vet inte riktigt statusen.

Här är Gais-spelarna med utgående kontrakt:

Tommi Vaiho (mv)

Tobias Johansson (mv)

Björn Andersson (b) slutar

Liam Lloyd Davies (mf)

Luther Singh (mf)

Robin Book (mf)

Craig Henderson (mf)

Kieron Cadogan (mf)

Johan Lundgren (mf)

Felix Kasper (mf)

Dardan Rexhepi (f)

ANNONS