Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/2

Rekordstort intresse för Gothia Cup: "Det är fantastiskt"

Intresset för att delta i världens största fotbollscup för ungdomar fortsätter att öka och under måndagen tog det endast 53 minuter innan de lokala lagens kategori var fullbokad. – Det visar på att intresset bara blir starkare, säger tävlingsledare Niclas Freiholtz.

Det rasslade till ordentligt när anmälningarna till Gothia Cup öppnade under måndagen. Kategorin som, föga förvånande, blev full snabbast var den för de lokala lagen.

Rekordet från i fjol låg på två dagar, men den här gången krävdes det inte ens en timme. 53 minuter – sen var de 230 platserna slut.

– Vi hade det på känn eftersom det var en så stor skillnad om man jämför för två år sedan, då det tog två veckor, och i fjol när det tog två dagar. Dessutom hade vi flyttat öppningstiden från midnatt till klockan tio för att fler skulle få möjligheten att hänga på låset, säger tävlingsledare Niclas Freiholtz.

Vad tänker du kring att de lokala platserna tog slut så snabbt?
– Jag tycket det är väldigt kul, det är fantastiskt att intresset för Gothia Cup växer för varje år. Vi har ju sett att allt fler lag anmäler sig tidigare och tidigare.

Hur mycket jobbar ni aktivt för att öka intresset?

– Vi är åtta personer som jobbar med att utveckla, samtidigt som vi informerar de lokala lagen om att man måste vara tidiga för att garantera en plats. Det är ju bevisligen någonting som har satt sig. 

I skrivande stund är det omkring 500 lag, totalt, som har anmält sig till nästa års cup. Det är dessutom endast kategorin för de lokala lagen som är fullbokad.

Läs mer om Gothia Cup
Mest läst