Real Madrid till semifinal – Cristiano Ronaldo nådde 100 mål

|

Cristiano Ronaldo klev fram när Real Madrid behövde honomsom mest i kvartsfinalreturen mot Bayern München. Han nöjde sig med ett mål under ordinarie tid, men i förlängningen avgjorde han tillställningen med två snabba fullträffar.Portugisens hattrick gör att han nu har prickat in 100 mål i Champions League.

– Han är ju helt magnifik, säger Erik Niva i Viasat sport efter Ronaldos fenomenala prestation.

Tyvärr hölldomarteametpåSantiago Bernabéu-stadion inte samma klass.

– Det är två offsidemål som avgör den här matchen, säger Lars Lagerbäck i Viasat sport-studion.

Surt för Bayern München som gjorde en riktigt bra bortamatch. Tyskarna använde hela planen i anfallsspelet och det var i stort sett bara målvakten Manuel Neuer och mittbackarna(Mats Hummels och Jerome Boateng)som inte deltog i de offensiva attackerna.

Ytterbackarna David Alaba och Philipp Lahm tog sig fram på kanterna, samtidigt som tre-fyra spelare fyllde på centralt. Kvaliteten på inläggen höll dock inte samma klass som resten av anfallsspelet och hemmaförsvaret hade oftast inga större problem att vara först på bollen. Men Bayern München lyckades ändå göra matchens första mål.

Lewandowskis åttonde

Arjen Robben tog sig in i straffområdet och fixade en straff, efter en närkamp med Casemiro. Robert Lewandowski var säkerfrån elvameterspunkten och gav gästerna ledningen i den i den 53:e minuten. Polackens åttonde fullträff i Champions League den här säsongen. Efter ledningsmålet skapade gästerna två jättechanser inom loppet av några minuter. Närmast att resultera var Arjen Robbens luriga skarvskott, men Real Madrids vänsterback Marcelo nickade undan på mållinjen.

Med kvarten av ordinarie tiddök Cristiano Ronaldo upp framför gästernas mål och fixade 1–1 med pannan. Portugisens 98:e mål i Champions League och tredje i dubbelmötet med Bayern München.

– Han är där och sätter chanserna när han får dem, säger Glenn Strömberg i Viasat sport.

Dryga minuten senare återtog Bayern München ledningen. Real Madrids lagkapten Sergio Ramos – som gjorde sin 100:e match i Champions League – stötte in bollen i eget mål. Och fixade likaläge sammanlagt.

Vidal utvisad

I den 85:e minuten drabbades Bayern München av en minst sagt tveksam utvisning – Arturo Vidal fick lämna planen. Den chilenske mittfältaren gled in i en närkamp ochvar först på bollen.

– Det är en fullt korrekt brytpassning, säger Erik Niva i Viasat sport-studion.

Hemmalaget var sedan närmast att avgöra under ordinarie tid, men den tyske stjärnmålvakten Manuel Neuer storspelade.

Ronaldo nådde milstolpe

I förlängningen resulterade hemmapressen i tre fullträffar. Cristiano Ronaldo gjorde två av dem och har nu gjort 100 mål i Champions League. Marco Asensio fastställde slutresultatet, 4–2 i matchen och 6–3 sammanlagt.

Det var fjärde gången Real Madrid slog ut Bayern München i kvarts- eller semifinal i Champions League. Vid de tre tidigare tillfällena har det slutat med att den spanska huvudstadsklubben har vunnit turneringen. Om historien upprepar sig blir det alltså Sergio Ramos som lyfter CL-pokalen i Cardiff den 3 juni.

Även Atlético Madrid är vidare i Champions League, efter 2–1 sammanlagt mot Leicester.

Semifinalerna lottas på fredag och spelas de två första veckorna i maj.