Razak lämnar IFK Göteborg – för Sirius

Som GP kunde avslöja på tisdagskvällen är Abdul Razak klar för en flytt från IFK Göteborg till Sirius. På onsdagen blev affären officiell.

ANNONS
|

Ivorianens tid i Göteborg blev misslyckad. Efter att ha värvats som en profilspelare inför säsongen 2017 bänkades den defensive mittfältaren snabbt under inledningen av säsongen. Han fick lite speltid under Jörgen Lennartsson och lånades under hösten ut tillbaka till AFC Eskilstuna.

Under vintern har det stått klart att han inte ingår i IFK Göteborgs sportchef Mats Grens planer. Han var inte med på klubbens träningsläger i Spanien och Blåvitt har tydliggjort att man gärna säljer spelaren vidare. Nu är en flytt klar.

"Blev varken som Abdul eller vi hade hoppats på"

Och precis som GP skrev under tisdagen blir ny klubbadress Sirius. Enligt IFK Göteborgs hemsida bryts avtalet som var skrivet över tre år.

ANNONS

– Det blev varken som Abdul eller vi hade hoppats på. Därför känns det bra att vi i samförstånd skiljs åt och att han hittat en ny klubb i Sirius, säger Mats Gren till hemsidan.

"När möjligheten dök upp tvekade jag inte"

Senare under onsdagen presenterades ivorianen även av sin nya klubb.

– Han passar bra in i vårt sätt att spela och visade under 2016 i AFC att han var Superettans bästa mittfältare. Förra året hamnade han i en klubb som inte riktigt spelade hans typ av fotboll, och jag tror verkligen det är en spelare som kan blomma ut igen i vår miljö, säger Sirius-tränaren Thomas Lagerlöf på klubbens hemsida.

Razak själv är nöjd med klubbytet.

– Jag såg hur de inledde Allsvenskan i fjol, och folk i Göteborg sa att det var en bra klubb och trevliga människor så när möjligheten dök upp tvekade jag inte, säger Abdul Razak.

ANNONS