Ravelli om Blåvitts ekonomi: "För höga löner"

Thomas Ravelli är kritisk till hur gamla klubben IFK Göteborg har hanterat ekonomin, berättar han i podcasten Lundh. - Man kan inte ge en spelare som knappt är landslagsmässig två-trehundratusen i månaden det funkar ju inte, säger han.

ANNONS
|

IFK Göteborg har haft en tung ekonomisk situation att hantera under året och har heller inte nått de sportsliga framgångarna som klubben ständigt drömmer om.

Inför kvällens match mot AIK ligger laget på en fjärdeplats i tabellen, utan får svårt att nå en högre placering än så när allsvenskan ska summeras. Något som inte förvånar den förreBlåvitt-målvakten Thomas Ravelli.

- Placeringen är väl okej under de ekonomiska omständigheterna. De har ju problem med ekonomin, de kan inte köpa vilka spelare som helst. Det är bara att kolla på Häcken som tar hem spelare som egentligen ska spela i Blåvitt. De ekonomiska ramarna finns inte, säger han i podcasten Lundh.

ANNONS

Samtidigt är han inte förvånad att föreningen hamnati ekonomiska bekymmer.

-Det är ju för höga löner hos vissa spelare. Man kan inte ge en spelare som knappt ärlandslagsmässig två-trehundratusen i månaden det funkar ju inte.Återigen, du måste lägga dig på den nivån för att få spelaren och då är du bakbunden, säger han.

VM 94-hjälten spelade i IFK Göteborg mellan 1989 till 1997 och tog sex SM-guld med klubben, men har efter det inte haft speciellt stor kontakt med föreningen men det är heller inget han sörjer.

- Nej, allting har sin tid. Känner inte alls så. Klart att jag är jätteintresserad att det går bra för IFK och de klubbar jag spelat i, men ju längre man kommer från fotbollen så har man inte samma känsla för det som när man känner folk som spelar eller är involverad.

Idag driver han ett företag tillsammans med sin tvillingbror Anders och har valt att inte arbeta med fotboll med undantag av att han satt i IFK:s styrelsen mellan 2001 och 2005.

ANNONS