Ranégies satte första fullträffen sedan återkomsten

|

I Svenska cupen mot Kvibille fick Mathias Ranégie hitta nätet för BK Häcken. Nu har anfallaren även fått göra sitt första seriemål sedan han återvände till Hisingsklubben och allsvenskan.

33-åringen inledde mötet mot Halmstads BK på bänken, men vid ställningen 1-0 valde Mikael Stahre att ta in Ranégie och plocka av Nasiru Mohammed. Ett byte som skulle visa sig bli lyckat.

Redan efter ett par minuter höll den tidigare Blåvitt- och Malmö-anfallaren sig framme på ett inlägg. Den gången kunde dock Isak Pettersson i Halmstad-målet stå i vägen för nicken. Det kunde han inte göra några minuter senare.

Ahmed Yasin kunde trots en ojämn gräsmatta peggaupp bollen och skickain ett perfekt inlägg. I kamp med Halmstads mittbackar höll Ranégie undan sin bevakning samtidigt som hanbehärskat styrdein bollen med pannan.

"Är nöjd med det"

–Det är ett bra mål. Jag är nöjd med det, säger Ranégie till C More efter matchen.

Efter forwardens 2-0 kunde Halmstad aldrig resa sig, Paulinho ökade på till 3-0 och Häcken fick med sig tre poäng från Örjans vall – trots att spelet inte på något sätt glänste.

– Det är ett bra resultat. Halmstad är på uppgång och spelar bra fotboll. Det var en tuff matta för oss, vi som är vana vid plastgräs. Det var studsigt och så.

Resultatet innebär att Häcken numera är tvåa i tabellen. En placeringlaget har som mål att hålla hela vägen.

– Det gäller att ta match för match. Vinner vi alla matcher så kommer vi alla fall komma tvåa, haha.