Publikrekordet kan slås mot Luxemburg

ANNONS
|

Vid seger mot Luxemburg kopplar Sverige ett järngrepp om en plats i playoff till VM i Ryssland nästa sommar och Blågult har fortfarande chans på förstaplatsen som ger direktavancemang till mästerskapet.

Och de blågula framgångarna lockar publik. Trots att motståndet inte är av högsta kvalité så kan publikrekordet på 49 967 åskådare frånFriends Arenas invigningsmatch mot England i november 2012 komma att slås.

I dagsläget är det 44 000 biljetter sålda och intresset för den sista hemmamatchen för Sverige i VM-kvalet är betydligt större än beräknat.

–Det är fantastiskt. Vi har aldrig, aldrig varit med om ett liknande biljettryck till en match av en liknande kategori. Det kan alltså bli lapp på luckan, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SvFF:shemsida.

ANNONS

Det stora publiktrycket har gjort att förbundet nu ser över möjligheterna att maximera kapaciteten på nationalarenan.

–Arenan tar in ungefär 50 000 åskådare, plus minus något. Just nu tittar vi på hur stor pressläktare vi behöver bygga och sådana bitar. Det handlar ju också om vilka säkerhetsbyggnationer vi behöver ordna, men vi kommer inte ha så många sådana i den här matchen eftersom det inte kommer så många bortasupportrar, säger SvFF:s evenemangschef Jörgen Larsson till Fotbollskanalen.

ANNONS