Profilens kritik mot Blåvitt: "Varit konstgjord andning för länge"

Efter de knackiga resultaten fick Jörgen Lennartsson tillslut sparken från IFK Göteborg. Nu stöttas han av tidigare Blåvitt-spelaren, Pontus Farnerud. – Jag är överraskad att de väljer plocka Jörgen, säger han i podcasten Tilläggstid.

ANNONS
|

Det har bara blivit fyra segrar i allsvenskan för Blåvitt under säsongen. Ett facit som fick styrelsen att under måndagen sparka Jörgen Lennartsson och även skicka iväg assisterande tränaren Magnus Edlund.

Rätt tyckte många och Lennartsson fick bära hundhuvudet. Nu stöttas han dock av tidigare Blåvitt-spelaren Pontus Farnerud, som går hårt åt klubben.

– Jag är överraskad att de väljer att plocka bort Jörgen nu. Han har haft det tufft med spelartruppen, skador och situationen med alla utgående kontrakt i truppen. Det har inte varit något lätt situation för honom, därför är jag överraskad över att de plockar bort honom. Jag har väldigt stor respekt för honom som tränare, sen att något måste göras i Blåvitt, det är nog alla överens om, säger han i podcasten Tilläggstid.

ANNONS

Att byta tränare räcker inte enligt Farnerud. Han vill se en ombyggnad av hela IFK Göteborg.

– De måste strukturera upp hela klubben. Det är ju lite halvkaos där och det är inte tillräckligt bra det som görs. Det har varit konstgjord andning för länge. Man plockar in spelare på lån … det var längesedan jag såg en yngre spelare spela även om Erlingmark fått chansen nu. Akademin levererar inte spelare som de ska göra. Utan de yngre bra spelarna så kan de inte sälja spelare och få in pengar på det sättet. Blåvitt kan inte plocka spelare från den översta hyllan utan får gå till köttet som håller på att gå ut, säger Farnerud.

– Det är svårt att skylla på en person … det är dålig ekonomi, dåliga resultat, fel spelare som plockats in. Det är så många pusselbitar som inte suttit ihop. Klubben måste starta om på ett eller annat sätt.

ANNONS