Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  GÖTEBORG 2018-04-26 Fredrik Björck intervjuas av GP-Sporten.Foto: Björn Larsson Rosvall / Exponera Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  "Prestationsångest har jag haft hela karriären"

  Ångest inför avgörande matcher, materialare och Göteborgsderby. 031-Fotboll bjuder på perfekt uppladdningen inför en fullspäckad fotbollshelg.

  Det senaste avsnittet av 031-Fotboll gästas av Örgrytes assisterande tränare Fredrik Björk.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Han pratar bland annat om varför Örgryte har startat säsongen så bra och lyfter fram Diego Montiel som en av de som imponerat på honom inledningsvis.

  – Hårt jobb. Jag tror det är grunden i vad vi gör. Alla springer hela tiden. Vi har någon form av stjärnglans över vissa spelare, men de springer ihjäl sig, säger han.

  – Jag har berättat för honom många gånger hur imponerande det är att se hur han hjälper andra.

  Han upplever att lagsammanhållningen är bättre i år än i fjol i Öis-lägret.

  – Såhär långt vet jag det. Vi kanske bara har sett en sida än, men det känns som att killarna har det naturligt i sig. Redan från första dagen har det känts väldigt bra, säger Fredrik Björck.

  "Materialare måste man ta på ett speciellt sätt"

  Panelen dyker också ner i en diskussion om materialare. Är de tillräcklig uppskattade av spelarna? Vem är materialaren Fredrik Björck minns bäst genom åren?

  – Jag vill tillägga att Gais gjorde sig av med en av Sveriges bästa materialare, Moffa. Han var helt grym och hade koll på grejerna, säger Fredrik Björck och fortsätter:

  – Materialare måste man ta på ett speciellt sätt. Det får vara en flaska whiskey innan jul så vet du att du får nya strumpor när du kommer tillbaka. De är otroligt speciella. Men får väldigt mycket kärlek av klubben och spelarna. De har nästan mest respekt av spelarna, i vissa fall mer än tränarna faktiskt.

  Förutom ovanstående diskuteras prestationsångesten som fick några Öis-spelare att inte vilja spela kvalmatcherna i höstas, valet att bli tränare, Johan Elmanders sista tid i Öis och, såklart, ett rejält uppsnack inför Göteborgsderbyt på lördagen.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.