Press showade när Göteborg FC vann

Två matcher utan seger. I den tredje omgången kom trepoängaren för GFC. Limhamn/Bunkeflo besegrades med 3–1 efter två mål av Christen Press.

|

Kryss borta mot guldfavoriten Rosengård följdes upp av en snöplig förlust i hemmapremiären mot Hammarby. Men i den tredje omgången kom så Göteborg FC:s första trepoängare när Limhamn/Bunkeflo besegrades med 3–1 på Valhalla IP.

Olivia Schough fick tidigt chansen från nära håll – men Emma Lind i gästernas mål kunde parera.

Schough höll sig framme fler gånger om i den första halvleken. Med drygt halvtimmen spelad drog yttermittfältaren till från distans med vänsterfoten, men Lind var återigen med på noterna.

Schoughs allra bästa möjlighet fick hon precis innan halvtid när hon lyckades runda en utrusande bortamålvakt, men vinkeln var snäv och avslutet satt i burgaveln.

I övrigt då? Elin Rubensson, för start anfallare bredvid Christen Press, bröt sig fram på högerkanten och testade skott – men också det avslutet kunde Lind styra undan.

Skåningarna försökte ställa om vid ett par tillfällen, men GFC var tätt bakåt.

GFC vaknade i andra halvlek

0–0 i paus.

Till den andra halvleken valde Marcus Lantz att göra ett dubbelbyte. Julia Roddar och Adelina Engman klev av. In kom Rebecka Blomqvist och Amanda Johnsson Haahr. I och med det flyttade Elin Rubensson ner på det centrala mittfältet.

Och förändringarna fick effekt på de svartklädda, inte minst på Christen Press, som fick ordentlig fart och showade stort i den andra halvleken.

Olivia Schough hittade amerikanskan, som höll i bollen innan hon distinkt dunkade in 1–0.

En knapp kvart senare var det dags igen. Återigen var det Press som satte bollen i nät, den här gången framspelad av Rebecka Blomqvist.

Press satte två bollar

Fullträffen innebar 2–1, det här då Limhamn/Bunkeflos Mia Persson stuckit emellan och skickat en praktfull volleyträff i nät.

Bara minuter efter Press andra balja blev det nätrassel igen för hemmalaget. Emma Koivisto revs omkull i straffområdet. Domare Pernilla Larsson pekade på elvameterspunkten.

Elin Rubensson klev fram, slog bollen välplacerat i det högra hörnet. 3–1. Säkert.

Efter det kunde GFC komfortabelt spela av matchen och bärga klubbens första trepoängare i årets allsvenska.