Premier League kan spelas i Sverige

ANNONS
|

NHL har redan bekräftat att ligan kommer spela match på svensk mark i år. Colorado Avalanche och Ottowa Senators möts i Globen i november.

Nu skriver ESPN att NHL kan få sällskap av Premier League i framtiden.

Redan nu diskuteras ett eventuellt upplägg med International Champions Cup - en försäsongsturnering där de största engelska klubbarna deltagit.

– Att lägga matcherna utomlands är förmodligen ett logiskt steg att ta. På det sättet förlorar inget lag någon hemmamatch och ligorna försöker hela tiden att marknadsföra sig själva. En 39:e omgång är inte långt borta, säger International Champions Cup-ordföranden Charlie Stillitano.

"Det finns redan planer på det"

Redan penningstinna Premier Leagues försök att öka reklamintäkter och inkomster genom att lägga matcher utomlands är ett sett att efterlikna den modell som amerikanska proffsligor i amerikansk fotboll, NFL, och baseboll gjort framgångsrik, MLB.

NFL spelar fyra matcher i London kommande säsong och MLB startar sin säsong med att spela matcher i Japan och Australien.

– Det är inte otroligt att det blir en 39:e omgång i Premier League. Det finns redan planer på det, säger Charlie Stillitano.

ANNONS