Polisen om stormötet: "Inget att hymla om att det har varit oroligt"

På måndagskvällen är det dags för stormöte mellan Blåvitt och AIK på Friends Arena - ett evenemang som polisen betraktar som en högriskmatch. – Det är inget att hymla om att det har varit oroligt, säger Lars Nyström, polisens presstalesman i Stockholm.

ANNONS
|

Mötena mellan de två storlagen brukar generellt sett bli heta - och tidigare har det återupprepade gånger lett tillsammardrabbningar mellan de olika supportergrupperna.

Polisen i Stockholm har därför, som vanligt, vidtagit de åtgärder som krävs för en högriskmatch.

– Vi har gjort ett personaluttag inför matchen efter den hotbild och den säkerhetsnivå som är utsatt, säger Lars Nyström, polisens presstalesman i Stockholm.

Vad innebär det?

– Närmare än så kan jag inte kommentera säkerhetsläget, men det är inget att hymla om att det har varit oroligt.

Lars Nyström syftar på de rutiner sompoliseninförtpå större evenemang efter den ökade hotbilen mot större folksamlingar runt om i Europa.

ANNONS

Polisen i Stockholm kan meddela att Blåvitt-supportrarna kommer att få åka buss till arenan för att undvika strul mellan supportrarna.

– Det blir inga konfrontationer och de kommer inte komma i kontakt med varandra, det blir lugnare på tunnelbanan, säger Lars Nyström.

Supporterpolisen i Göteborg har fått skära på sitt manskap. Vanligtvis skickar man med fyra poliser på dessa matcher, men i samband med Öis hemmapremiär mot Ängelholm har man fått dela upp personalen. Det innebär att två poliser kommer att åka upp till Stockholm

– Vi är med på matchen och följer med supportrarna. Poliserna håller koll på samlingplatserna, säger Anders Hallesjö, supporterpolis i Göteborg.

Supporterpolisens roll på matchen är att samverka med Stockholmspolisen och kunna upprätthålla lugn mellan problemsupportrarna.

– Det är ju årets match och de är ju lite av antagonister. Klart att den här matchen väcker avsky, det är en högriskmatch,säger Anders Hallesjö.

Polisen räknar med att ett tusental supportrar från Göteborg kommer att åka upp för att se toppmötet mellan de två lagen. Vädret väntas bli soligt och polisen förväntar sig inte allt för stora problem, men är redo ifall det ändå skulle bli så.

– Vi hoppas att det blir ett trevligt arrangemang och att det bästa laget vinner, säger Lars Nyström.

ANNONS
ANNONS