Utredningen kring matchfixning i Norrby är nedlagd. Bild: Bildbyrån.
Utredningen kring matchfixning i Norrby är nedlagd. Bild: Bildbyrån.

Polisen lägger ned matchfixningsutredning

Sedan Norrbys match mot Dalkurd har Svenska Spel stoppat allt spel på Borås-klubbens matcher. Polisen har också inlett en utredning om ”otillbörlig påverkan” kring matchen. Den läggs nu ner, skriver Borås-Tidning.

ANNONS
|

Anledningen är enligt tidningen att inga gärningspersoner har lokaliserats. Den 20 augusti spelade Norrby mot Dalkurd. Svenska Spel fick rapporter om att spelmönstret kraftigt avvek från det normala och valde att stoppa spel på Norrby resten av säsongen. Svenska Fotbollförbundet inledde en utredning om potentiell matchfixning – som sedan gick vidare till polisen. Kriminalkommissarie Fredrik Gårdare, som leder arbetet mot kriminalitet kopplat till idrott, säger nu till Borås-Tidning att utredningen är nedlagd.

–Vi hittar inga gärningspersoner, i nuläget når vi inte fram till en identifiering, säger han.

Utredningen var en av fyra om "otillbörlig påverkan"som Fredrik Gårdares polisgrupp jobbade med. Han har tidigare berättat för GP om att det strömmat in tips om matchfixning under året som gått.

ANNONS

– Vi har fått in information om hela landet. Vi har fått information om ett trettiotal händelser, där någon misstänkts ha påverkats på något sätt, sade han då.

Gårdare öppnar för att utredningen kan tas upp igen om ny information kommer polisen till gagn.

ANNONS