Polisen har gjort tillslag mot Göteborgs fotbollförbund

Polisen har slagit till mot tre klubbar - och Göteborgs fotbollförbund. Anledningen är en förundersökning om misstänkt bokföringsbrott och skattebrott.
– Vad de gräver efter vet jag inte, men det är ingenting som bekymrar mig, säger Bert Andersson, ordförande i Göteborgs fotbollförbund.

ANNONS
|

Under fredagen kom rapporter om att polisen har gjort tillslag mot flera fotbollsklubbar i Göteborg. Tillslaget ledes av åklagare vid Ekobrottsmyndigheten och anledningen är en förundersökning om misstänkt bokföringsbrott och skattebrott, vilket GT var först med att rapportera.

LÄS MER:Polisen har slagit till mot Göteborgsklubbar

– Vi kommer granska bokföringen för att se om det begåtts något brott eller inte. Kommer vi fram till att det har det blir nästa steg att fundera på om någon ska delges misstanke, säger åklagare Gustav Nyström.

– Fokus är att klarlägga om det begåtts något brott. Vi hade misstankar som gav skäl till att hämta in bokföring.

Enligt GT gjordes tillslagen mot fyra klubbar, däribland Gunnilse IS. Nu kan GP dock berätta att det i själva verket handlar om tre klubbar och Göteborgs fotbollförbund.

ANNONS

Alla tillslag genomfördes, enligt uppgifter till GP, samtidigt under onsdagsförmiddagen.

– Jag kan bekräfta att de var här på kansliet och knackade på, säger Bert Andersson, ordförande i Göteborg fotbollförbund.

Gunnilse IS klubbchef Tomas Gustafsson:

– Det vi har fått uppgifter om är att vi absolut inte är misstänkta för något, utan att det handlar om en annan förening. Mer än så har vi inte fått veta.

Han fortsätter:

– Jag har varit med om tillslag och jag vill inte kalla detta för ett tillslag. De har bett om några uppgifter.

LÄS MER:Svff om tillslaget i Göteborg: Vi kommer att följa det

"Handlar om flyktingmottagandet"

Enligt uppgifter till GP ska det hela handla om en period under flyktingkrisen 2015-2016 då de tre berörda klubbarna gjorde om sina klubbhus till flyktingboenden.

GP:s uppgifter bekräftas av Bert Andersson.

– Det handlar om flyktingmottagandet 15/16, det handlar om oss och tre föreningar. I vårt fall blev vi ombedda av Park- och naturförvaltningen att vara den samlade kraften kring detta, säger han och fortsätter:

– Vi har ju ett avtal med Park- och naturförvaltningen, sen har vi ett avtal med de tre föreningarna som var aktuella. Vi ser absolut ingen dramatik i det hela, vad de gräver efter vet jag inte men det är ingenting som bekymrar mig. Det har sköts så som det ska skötas från vår sida.

ANNONS

Hur bra koll har ni haft på klubbarna i fråga?

– Vi har ju inte haft någon kontrollfunktion, utan vi har bara varit en samordnare. Om flera klubbar ska göra samma sak så kan man tjäna på att gör det tillsammans, så vi har mer varit en samordnare i det hela.

– Det känns inte för fem öre dramatiskt från min sida, än så länge. Sen får vi ju se vad de kommer fram till.

Göteborgs-Posten söker de två andra klubbarna för en kommentar.

ANNONS