Paulinhos tredje gula - mest varnad i hela ligan

Paulinho missar mötet med gamla klubben Örebro på torsdag. Efter tredje gula kortet på fyra matcher får han vila – och en chans att komma närmare toppformen. –

ANNONS
|

Han har gjort sig känd som en tekniker och målgörare av yppersta allsvenska klass. Men i inledningen av allsvenskan 2017 är det inte i domarnas målprotokoll man hittar Paulinho. Brassen är en av seriens mest varnade spelare – och drog på sig sitt tredje gula kort mot Norrköping. Han fick det för protest i samband med en situation i Norrköpings straffområde som Paulinho själv menar skulle genererat en straff till Häcken. Istället visade domaren Mohammed Al-Hakim ett gult kort till Häckens nummer tio.

– Jag är besviken. Jag försöker spela aggressivt och då händer det att jag får gula kort, säger han.

ANNONS

Hur ser du på straffsituationen?

–För mig är det straff. Jag måste kolla på tv men jag tycker till 100 procent att det är straff. När jag skulle skjuta satte han benet mellan mina ben.Domaren kanskeinte hade någon bra position för att se.

Hur känner du efter att ni tappade matchen?

– Det är skit. Vi spelade hemma och vi behöver vinna matchen. Vi speladeväldigtbra i första halvleken. Men sen spelade ingen de första 25 minuterna av andra halvlek. Vi måste prata och kolla på det den här veckan.

Tillbaka till derbyt

I och med säsongens tredje gula kort blir Paulinho en av allsvenskans första spelare att vara avstängd för tre gula kort i år. Det är bara Hammarbys Joseph Aidoo och Elfsborgs Alex Dyer som lyckats samla på sig tre varningar förutom Paulinho.

– Det är bra att jag kommer i bättre form. Jag måste träna mer för att komma i form. Vihar entuff match mot IFK Göteborg hemma nästnästa match. Det är derby. Jag vill vara redo till dess, säger han.

ANNONS