Paulinho hade lekstuga när Häcken dominerade

Häcken krossade Gefle och tog sig enkelt till kvartsfinal i Svenska Cupen. Stor hjälte blev Paulinho, som stod för brasseshow och gjorde tre av Häckens mål i 4-0-segern.

|

Efter att både IFK Göteborg och Gais slagits ut stod hoppet om ett Göteborgslag i Svenska Cupens kvartsfinaler till BK Häcken. Den första halvleken var relativt jämn, men Häcken tog över mer och mer. Och i den 43:e minuten hittade Alexander Jeremejeff in till Paulinho, som kunde stöta in bollen i öppet mål.

I den andra halvleken förstärktes hemmalagets dominans och Paulinho ökade på till 2-0, när han vinklade in bollen på passning från Jeremejeff.

Bara minuter senare var det ombytta roller: Paulinho slog en perfekt djupledspassning till Jeremejeff, som helt fri satte 3-0 säkert bakom Emil Hedvall i Geflemålet.

Där var matchen avgjord, men Häckens brasse hade inte fått nog. I minut 77 kom han fri på passning från Joel Andersson, rundade Hedvall, och rullade in 4-0.

Paulinho var sedan ytterst nära ett fjärde mål, då hans sylvassa frispark tippades i ribban i matchens slutminuter.

En stensäker seger på Bravida, och Häcken är klart för kvartsfinal i Svenska Cupen. Kvartsfinalerna lottas på söndagen, då de fyra bästa gruppettorna ställs mot de fyra sämsta.