Mike Sahlénius, Kamratgården
Mike Sahlénius, Kamratgården Bild: Bildbyrån

Ordningsvakt inkallad till Blåvitts träning

Dagen efter krysset mot Trelleborg tränade IFK Göteborg på Kamratgården – med en ordningsvakt på plats. Detta efter signaler om att supportrar skulle försöka störa träningen.
– Ingen vinner på att bryta en träning, det är en onödig handling som inte ger något, säger säkerhetschef Mike Sahlénius.

ANNONS
|

2–2 mot jumbon Trelleborg under lördagen. Ett bottennapp för kontraktsjagande IFK Göteborg.

Känslorna svallade bland alla blåvita.

När laget återhämtningstränade under söndagen fanns säkerhetschef Mike Sahlénius på plats tillsammans med en ordningsvakt och två SLO:er.

– Vi hörde yttringar om att supportrar skulle komma upp på träningen. Vi ville vara på den säkra sidan. Vad vi hade som uppgift var att se till så att alla lät träningen vara i fred. Om det sedan fanns ett behov av att uttrycka sig skulle vi ge utrymme för det efter träningen. Ingen vinner på att bryta en träning, det är en onödig handling som inte ger något.

ANNONS

LÄS MER:"Tack för den här tiden, Poya"

Hur var träningen?

– Det var jättelugnt. Det kom ingen större skara. Det vara bara några stycken som stod där, inget som stack ut.

"Inte så att vi byggde upp en försvarsmur"

Enligt Mike Sahlénius finns det ingen hotbild mot någon i IFK Göteborg.

– Det var inte därför vi hade en ordningsvakt där uppe. Det fanns ingen misstanke om våld. Vi var där för ordningens skull, för att ingen skulle störa träningen.

– Det var inte så att vi byggde upp en försvarsmur. Då hade vi inte haft en ordningsvakt, då hade vi haft många.

LÄS MER:Lägsta poängsnittet på 68 år – här är Blåvitts fem vägval

IFK Göteborgs nästa träning sker under tisdagen. Om det kommer närvara en ordningsvakt även då återstår att se.

– Det kan jag inte svara på. Vi får se längs med tiden. Om vi får indikationer på att det ska komma upp mycket folk så. Men så länge träningen inte uttryckligen är stängd välkomnar vi upp supportrar. Sedan vill vi vara tydliga med att det inte finns någon vinning i att avbryta en träning.

Mike Sahlénius tillägger:

– Våra supportrar har visa sig mogna genom att stötta oss istället för att hålla på med stötande kommenterar. De två senaste åren har de verkligen visat stöttning vilket vi uppskattar.

LÄS MER:Blåvitts ledning om förtroendet för Poya Asbaghi

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS