Omarsson hyllar "Gud" efter målen: "Väldigt bra"

Det har blivit en fast plats på bänken för Elias Omarsson. Mot Landvetter IS fick han dock chansen och smällde dit tre baljor. – Äntligen, säger han efter matchen.

ANNONS
|

Den isländske anfallaren imponerande under förra säsongen efter att han blivit utlånad från Vålerengen. IFK Göteborgs sportchef Mats Gren valde att köpa loss anfallaren men under årets säsong har det mest blivit bänken och inhopp för Elias Omarsson.

– Det är väldigt frustrerande. Det är hårt att alltid vara på bänken men det är en lagsport och vi har tre bra anfallare, vi spelar med två och de två är väldigt bra och spelar bra tillsammans. Jag kan inte klaga. De två har gjort mål och jag kan bara jobba hårt på träning och göra det bra när jag får chansen i inhopp eller i matcher som den här, säger Elias Omarsson.

ANNONS

Skönt att göra mål igen?

– Äntligen! Jag har ju inte gjort så många mål …

"Jag är lycklig"

Vad är det för skillnad på att starta?

– När jag startar så gör jag mer mål än när jag kommer in. Det är hårt för tränaren att alltid välja två av tre anfallare när det är bra konkurrens. En anfallare måste ju vara på bänken och de senaste matcherna har det varit jag. Jag kan inte göra mer än vara bra på träning, det hjälper inte att vara arg hela tiden. Då blir det enklare för tränaren att bänka mig.

– Jag är lycklig i den här klubben.

Du ångrar inte flytten?

– Nej, nej. Alla spelare är väldigt snälla och bra vänner. Ledarna är bra, alla runt klubben är enkla att ha att göra med. Det är som en familj här och jag ångrar inte att jag kom hit.

Elias Omarsson passar även på att likt många andra spelare i Blåvitt – hylla Torbjörn Nilsson för hans inträde i klubben.

– Jag kommer fortsätta jobba hårt. Torbjörn hjälper mig mycket, han var en av de bästa anfallarna i världen och han vet hur spelare tänker och hur anfallare ska arbeta. Han hjälper mig mycket och pratar mycket med mig. Han pratar med mig hela tiden och det är väldigt bra att ha honom här, säger Omarsson.

ANNONS

"Skönt för honom"

Alf Westerberg njöt över att se Omarssons målsuccé.

– Det är skönt för honom, han har naturligtvis varit frustrerad i perioder när han inte får möjligheten. Det är skönt för honom att göra tre. Det gör honom gott, säger han och fortsätter.

– Det kan på ett sätt och vis vara ett lidande att ha spelare utanför på det här sättet men det är som det är med konkurrens. Därför var det här ett viktigt tillfälle för en del spelare.

Är Omarsson närmare startelvan mot Malmö nu?

– Han är inte längre ifrån i alla fall.

ANNONS