Officiellt: Kizito klar för Häcken

Häcken har fått sin anfallsvärvning på plats. Kwame Kizito är klar för klubben, vilket GP tidigare har kunnat avslöja.
– Det blev ett år senare än vad vi hade tänkt, men det känns bra att ha det klart, säger sportchef Sonny Karlsson.

ANNONS
|

Anfallare in har varit högsta prioritet för BK Häcken.

Nu är det klart att ghananske Kwame Kizito, 23, blir spelaren som ska komplettera Alexander Jeremejeff på forwardspositionen.

Redan under torsdagen kunde GP avslöja att övergången var i hamn – och på fredagseftermiddagen blev det officiellt.

– Vi var intresserade redan förra året men av olika anledningar, som jag knappt vet själv varför, så fipplade det till sig då. Det är så det blir ibland, säger sportchef Sonny Karlsson till GP och fortsätter:

– Det blev ett år senare än vad vi hade tänkt, men det känns bra att ha det klart.

ANNONS

Kizito själv, som anlände till Göteborg under fredagen, är full av förväntan.

– Det är kallt här, men jag är väldigt lycklig över att äntligen vara på plats. Jag har tittat en del på Youtube, och jag kommer till ett lag som spelar en fin fotboll. Jag har även haft kontakt med Nasiru Mohammed, som bara pratat gott om klubben, säger nyförvärvet till Häckens hemsida.

Anfallaren har skrivit på ett treårskontrakt med fjolårets allsvenska femma. Han kommer närmast från spel i libyska Al-Ittihad Tripoli, där han stod för sju mål på tolv matcher.

"Dit vi hoppas att han kan nå"

Sonny Karlsson har stora förhoppningar om att anfallaren ska blomstra – men menar att tålamod blir en viktig nyckel på resan dit.

– Vi kan inte ha för stora förväntningar på honom direkt. Jag vet inte riktigt vad året i Libyen har gett honom, men året innan dess fick han göra debut i Ghanas "hemmalandslag", vilket är motsvarigheten till vår januariturné och där imponerade han stort. På sikt hoppas vi att det är dit han kan nå, men om det kommer i mars eller i juni det spelar inte så jäkla stor roll just nu, så länge han har det i sig.

Hur skulle du beskriva honom som spelare?

ANNONS

– Han är väldigt lik "Alex" (Jeremejeff), han har liknande kvaliteter, men han är nog ännu speedigare än Alex.

I och med övergången är Häcken färdigvärvat då en forward var den sista pusselbiten som skulle in.

– Vi har letat efter en konkurrent till "Alex", nu har vi fått in det, säger Karlsson och tillägger:

– Vi jobbar inte på någonting nu, sedan kan man aldrig säga att man är klar till hundra procent, men som det ser ut för tillfället är vi överfulla på vissa positioner och lagom på andra positioner.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS