Oavgjort rivalmötet – trots blåvit drömstart

IFK Göteborg fick en drömstart mot Malmö efter att Mikael Boman gett laget ledningen. Men Pawel Cibicki ville annat och fixade kvitteringen och en poäng för Malmö FF.

|

32 129 på läktaren i stormötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Ett par av dessa hade knappt hunnit sätta sig innan Blåvitt höll på att få en riktig drömstart på matchen. Sören Rieks rann igenom och var helt ensam med Johan Wiland – som dock kunde rädda.

Men det skulle bli hemmalaget som skulle ta ledningen. I Jörgen Lennartssons ”nya” spelsystem med endast en anfallare valde han att ge Mikael Boman förtroendet från start – något han tackade för direkt.

Efter dryga nio minuter kunde han knoppa in en hörna till publiken vilda jubel.

– Vi gör en riktigt bra start de första 15-20 minuterna, men sedan tar de över lite. Det är en härlig match med bra tryck på läktarna, säger Mikael Boman till C More.

LÄS MER:Sanas ilska: Slog sönder avbytarbåset Malmö FF kom igång efter en trevande start och första chansen fick Pawel Cibicki efter framspelning av Markus Rosenberg. Den gången kunde Pontus Dahlberg stå i vägen efter en riktig kalasräddning. Kvitteringen skulle dock Cibicki stå för. Tillbaka i Malmö efter förra årets succélån i Jönköping-Södra (tio allsvenska mål) kunde han ohotad nicka in kvitteringen från nära håll efter en höran.

Till den andra halvleken bytte Magnus Pehrsson ut Magnus Wolff Eikrem och kastade in Alexander Jeremejeff. En halvlek som blev ett ställningskrig där gästerna var det lite hetare laget.

Med dryga kvarten kvar byttes Tobias Sana ut och buades ut av publiken, kort därefter gjorde Jörgen Lennartsson sina drag när han först bytte ut Mikael Boman för Tobias Hysén och kort därefter även bytte ut Henrik Björdal för Elias Omarsson.

Men några fler mål bjöds inte storpubliken på Ullevi på, utan matchen slutade 1–1. Ett resultat som både Magnus Pehrsson och Jörgen Lennartsson kan vara ganska nöjda med.