Nytt tapp på hemmaplan: "För jävligt att inte vinna här hemma"

Efter ännu ett kryss på hemmaplan och tappade poäng är spelarna i Blåvitt kritiska. – Det är för jävligt att inte lyckas vinna här hemma, säger Sebastian Eriksson.

ANNONS
|

Mot Elfsborg kom säsongens femte oavgjorda match för Blåvitt på endast tio spelade omgångar. Ett facit som gjort att laget halkat efter i tabellen. Efter ännu ett kryss – nu mot Elfsborg har Blåvitt gått från hemmastarkast i allsvenskan till att ta lika många poäng hemma som borta.

Efter tio spelade omgångar har Blåvitt 14 poäng – sju på hemmaplan och sju på bortaplan.

– Det är för jävligt att inte lyckas vinna här hemma, säger Sebastian Eriksson.

Varför har ni så svårt på hemmaplan?

– Det går väldigt mycket upp och ner i vårt spel. Vi slarvar för mycket och har svårt att skapa farliga lägen. Vi har inte heller så många poäng som vi brukar och många lag vet om detta och drar ner på tempot, inte Elfsborg, men många andra.

ANNONS

Lika deppig och konfunderad över det svaga hemmafacit är Emil Salomonsson och Thomas Rogne.

– Det händer ingenting … vi har varit det bästa hemmalaget länge och tagit många segrar och i år får vi inte till det. Tidigare har vi tagit initiativet och fått den där sista pushen i matcherna. Nu får vi inte igång den reduceringen, säger Salomonsson.

– Vi har problem hemma … det har varit för många kryss. På hemmaplan ska vi vinna, sen är Elfsborg ett bra lag så vi ska inte gå och hänga oss bara för att vi spelar kryss med Elfsborg, säger Rogne.

Anfallsstjärnan Tobias Hysén stod för sitt femte mål under den allsvenska säsongen.

Vad säger du om ert hemmaspel?

– De andra hemmamatcherna har det mer varit att vi har spelat långsamt. Vi har inte haft lägen att ställa om. Nu hade vi det men då brister det istället på sista eller näst sista passningen. Den som får passen, jag med ibland, väljer fel. Sen blir det lite så att folk hänger med huvudet och det blir lite halvtaskigt över hela plan. Det är synd att det blir så. Vi gör en dålig halvlek och får 1–1 med oss ändå. Sen hamnar vi i samma trall igen i andra halvlek.

ANNONS

Hysén hade även han svårt att förklara den svaga insatsen mot Elfsborg.

– Det finns inga yttre förutsättningar som kan spela in. Vi har inte spelat mycket matcher och jag vet inte vad det beror på. Det blir lite fel överallt och så blir det inget av det.

ANNONS