Nytt kryss för GFC

ANNONS
|

Göteborg FC åkte under söndagsförmiddagen ner till Skåne för att möta Vittsjö, som förlorat sina fyra senaste matcher, med pressen på sig att vända trenden med oavgjorda matcher. Men så blev det inte. Istället fick laget åka hem med ytterligare ett poäng, då matchen blev mållös.

- Det var första matchen på deras hemmaplan, och det var en svårspelad plan. I första halvlek studsar och hoppar det och vi gör mycket felpassningar. I andra rycker vi verkligen upp oss, då har vi klart övertaget. Men vi skapar inte riktigt de farliga lägena, säger mittfältaren Marie Hammarström.

Att ni inte skapar farliga lägen låter precis som matchen i onsdags, mot Umeå?

ANNONS

- Jo, lite så är det. Men denna gången gör vi en mycket bättre försvarsinsats. Vi jobbar tillsammans som lag och visar god moral. Men det är det sista slitet som måste till, säger Hammarström.

Totalt har nu Göteborgslaget fem oavgjorda matcher av totalt sex spelade matcher i Damallsvenskan.

- Vi får se det så här: vi är fortfarande obesegrade. Det är det vi får ta med oss, säger Hammarström.

Ni är inte stressade över faktumet att topplagen i tabellen rycker ifrån?

- Äh, det sex poäng upp till Malmö och Tyresö, om vi tar dem två så har vi samma poäng. Det är ingen jättestress, säger Marie Hammarström.

Kristin Hammarström - Marlene Sjöberg, Stina Segerström. Catrine Johansson, Beata Kollmats - Johanna Almgren (ut 50, in: Cathrine Dyngvold), Anita Asante, Anna Ahlstrand, Marie Hammarström - Jodie Taylor (ut 75, in: Yael Averbuch), Olivia Schough (ut 64, in: Jessica Landström).

ANNONS