Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Fotboll%2C+Tr%C5%A0ningsmatch%2C+H%C5%A0cken+-+Sarpsborg+08
Bild: MATHIAS BERGELD

Nyförvärvet klev av skadad

Viktor Lundberg har visat fin form under sin första tid i Häcken. Men mot Shandong tvingades han kliva av med smärtor i knät.

– Det verkar inte vara allvarligt, säger Häckens fysioterapeut Patrik Ghazarian.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En bättre start på sejouren på Hisingen hade Viktor Lundberg knappast kunnat hoppats på. Tre mål på de tre första matcherna gjorde honom självskriven i startelvan till mötet med kinesiska Shandong. Men där höll inte AIK-produktens lycka i sig. Strax före paus fick i samband med att yttern jobbade hem tog han sig mot höger knä. Efter kort behandling på planen haltade han av och Patrik Ghazarian tecknade byte mot bänken. – Han ville själv fortsätta och var stabil i knäet, men vi ville inte chansa. Det är en träningsmatch och han kände också att vi ändå kanske ska skita i det, säger han.

Tydligare besked på måndag

Nu väntar en mer grundlig undersökning av knäet på söndag och måndag – varpå klarare besked kan ges. – Det verkar inte vara allvarlig men det är svårt att säga nu. På måndag vet vi mer, säger Patrik Ghazarian. Kevin Ackermann hoppade in i matchen men fick utgå kort därefter. Det var dock inget allvarligare än en sedvanlig lårkaka.

Alhassan Kamara gjorde sin första match från start sedan knäproblemen förra säsongen.

– Nu ska vi vara noga med belastningen på honom. Det var därför han inte spelade 90 minuter i dag, exempelvis, säger Patrik Ghazarian.

Läs mer om BK Häcken
Mest läst