Ny Häcken-seger: "Allsvensk bulldozer som mosar allt i sin väg"

Häcken fortsätter att vinna. Paulinho fortsätter att göra mål. Skytteligaledaren sänkte Sirius med sitt 20:e mål för säsongen.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen välkomnade Häcken Sirius till Bravida Arena.

Tanken var att laget från Hisingen, som är formstarkast i allsvenskan, skulle ta tre nya poäng och fortsätta kampen om tabellens tredjeplats.

Det började också bra. I den 21:e minuten kom 1–0.

Rasmus Lindgren skickade iväg en lång boll mot Paulinho, spjutspets i avstängde Alexander Jeremejeffs frånvaro. Paulinho vann sin närkamp och spelade in till Daleho Irandust som förvaltade läget på allra bästa sätt, ett iskallt avslut förbi Lukas Jonsson.

Målet tog upp Irandust på tio (4+6) producerade poäng i allsvenskan 2018.

Häcken-glädjen blev dock relativt kortvarig. Sirius kvittering kom i matchminut 38.

ANNONS

Den föregicks av att Joona Toivio misslyckades med ett uppspel. Den verkställdes genom att Sam Lundholm vänsterknorrade in bollen via den bortre stolpen. Peter Abrahamsson sträckte ut, men var chanslös.

1–1 stod sig fram till paus.

Hammarby väntar på söndag

Den andra halvleken så. Och en ny Häcken-ledning.

I den 56:e minuten spelade Adam Andersson in till Paulinho som kastade sig fram och sköt in 2–1.

Målet, hans 20:e för säsongen, innebär att han nu har gjort flest mål för Häcken i de två högsta serierna. 86 stycken. Imponerande.

– Det var ett fantastiskt mål! Fin pass från Adam och jag tryckte in den med en touch, säger han.

Nöjd med siffran 20 såklart.

– Ett bra nummer! Men det är viktigare att laget vinner och att vi stannar i toppen.

Häcken hade hyfsad koll på matchen efter det.

Visst skapade Sirius ett gäng halvheta målchanser, men tack vare ett uppoffrande försvarsspel kunde hemmalaget hålla undan.

Det slutade 2–1.

– Vi kom hit med en ambition att försöka stoppa den här allsvenska bulldozern som mosar allt i sin väg. Vi kom inte upp i nivån som krävdes, konstaterar Sirius tränare Thomas Lagerlöf.

Häckens dito Andreas Alm:

– Det kändes väldigt jämnt. Det blir säkert rubriker på att det är "Palles" (Paulinho) skicklighet som avgör, att det är han som gör det. Och har man en brasse som gör mål i nästan varje match så leder man i stort sett med 1–0 när matchen börjar. Det är vi glada för.

ANNONS

Segern var viktig för Häcken.

Inte minst med tanke på att Hammarby besegrade Gif Sundsvall med 3–2. Stockholmslaget är därmed fortsatt en poäng före i kampen om tredjeplatsen.

På söndag möts de.

Fakta: Så startade Häcken

Abrahamsson - Ekpolo, Lindgren, Toivio, Andersson - Friberg, Faltsetas - Irandust, Lundberg, Celik - Paulinho

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS