Nu: Blåvitt i ledning efter nio sekunder

ANNONS
|

Dahlin har kastats in i hetluften förut, han vet vad det handlar om. I fjol tröttnade IFK-ledningen på Marcus Sandberg efter en skakig vår och sommar. I slutet av juli, när Blåvitt mötte Halmstad, fick Erik Dahlins chansen.

Och han tog den.

Men när säsongen var över och allt skulle summeras värvades John Alvbåge tillbaka från Örebro samtidigt som Sandberg flyttade. Dahlin fick sätta sig på bänken igen, men 23-åringen har slitit stenhård i bakgrunden.

–Det var roligt att få komma in. Målvakt är en utsatt position, antingen står du eller inte, men du är egentligen alltid inställd på att spela. Jag har känt Mikael Stahres förtroende redan innan jag spelade. Det är bara att träna på och försöka övertyga, säger Dahlin.

ANNONS

Dahlin fick en hyfsat mjuk start i 1–1-matchen hemma mot Gefle, men på bortaplan, i hans andra match för säsongen kom genomklappningen när fem bollar rullade in.

–Det där var väl inte så roligt, men man lär sig av allt. Vi körde på som fan den veckan, jag tycker att vi bestämde oss där. Försvarsmässigt efter Gefle har det fungerat. Vi har ett bra samarbete, Jakob, Kjetil och jag.

Hur ser du på Mjällby-matchen?

–Jag hoppas naturligtvis att vi ska dominerar matchen totalt och att vi spelar ut dom fullständigt. Vi satsar på tre poäng, det gör vi alltid. Det känns bra tycker jag.

Mikael Stahre var nöjd med lagets försvarsspel, men har upprepat att han tyckte att det var en medioker insats offensivt.

–Jag är nöjd med att vi har hållit nollan två matcher i rad, det är positivt. Men vi måste upp ett par klasser upp offensivt.

– Att det blev så senast var en kombination av att vi fokuserade väldigt mycket på att vara tajta i försvaret och att motståndarna var bra. Nu är det hemma och naturgräs mot Mjällby.

ANNONS