Nobbade bud på stjärnan i somras

Häcken håller hårt i Paulinho. I somras nobbade klubben ett bud på storstjärnan.
– Det var för lågt, säger sportchef Sonny Karlsson. Enligt uppgifter till GP kom budet från en klubb i Mellanöstern.

ANNONS
|

Paulinho gör dundersuccé i Häcken och toppar den allsvenska skytteligan. Mål nummer 18 och 19 kom i söndagens 2–0-seger mot Östersund.

Prestationerna har gett eko runt om i fotbollsvärlden.

Nu – och faktiskt redan i somras. Då nobbade Häcken ett konkret bud på 32-åringen.

– Det var ett sådant fuskbud. För lågt, "ring inte igen", säger sportchef Sonny Karlsson.

GP erfar att budet kom från en klubb i Mellanöstern. Sonny Karlsson vill dock inte säga något kring det.

– Jag gillar inte att spekulera i vem eller vad, men vi hade bud från en klubb som vi sa nej till, eller vägrade diskutera helt enkelt.

ANNONS

Paulinho skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Häcken inför säsongen. Från klubbens sida kan det bli aktuellt att förlänga kontraktet.

– Ja, det kan det väl bli. Men det måste höra ihop med att det kanske inte kommer ett tillräckligt bra bud på honom, säger Sonny Karlsson.

Vad har ni satt för prislapp på honom?

– Det är ingen prislapp satt. Han fyller 33 år nästa år så vi får se. En skyttekung blir nästan alltid såld. Jag vet inte när en skyttekung inte blir såld?

"Fokuserar bara på BK Häcken nu"

Paulinho själv om sommarens bud:

– Min agent pratade med mig, men sa inte allt. Och jag vill inte veta allt! Det är normalt, Sonny (Karlsson) ville ha kvar mig säsongen ut. Och jag försöker göra det bästa för laget så får vi se efter säsongen.

Vill du lämna eller stanna då?

– Jag vet inte. När du spelar bra och leder skytteligan har du alltid bra erbjudanden. Är det bra för mig och klubben får vi sitta ner och prata.

Är du öppen för att skriva på ett nytt kontrakt med Häcken?

– Jag vet inte, inte än.

Du vill vänta?

– Jag måste vänta. Snart öppnar övergångsfönstrerna och jag fokuserar på de fyra matcherna som är kvar. Vi har en bra position i tabellen och jag är i en bra position för att bli skyttekung. Jag fokuserar bara på BK Häcken nu.

ANNONS

Paulinho har ansökt om att bli svensk medborgare. Alla papper är inskickade.

– Jag väntar på om de säger ja eller nej. Jag vill verkligen ha medborgarskapet, säger han.

Kanske kan den viljan få honom att stanna i Häcken och på svensk mark?

– Ja, det kanske väger över till vår fördel. Om det inte kommer något tillräckligt bra eller högt bud, säger Sonny Karlsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS