Nicklas Bärkroth ryktades till IFK Göteborg - klar för Djurgården

Nicklas Bärkroth uppgavs vara aktuell för en återkomst till IFK Göteborg. Under onsdagen blev han klar för Djurgården och dementerade Blåvitt-uppgifterna.
– Varken jag, min agent eller Lech Poznan har fått någon kontakt från dem, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Efter två framgångsrika år i Norrköping, där han bland annat vann SM-guld 2015, valde Göteborgsfödde Nicklas Bärkroth att testa proffslivet utomlands.

Resan bar iväg österut och till polska Lech Poznan. Väl där blev det dock sparsamt med speltid, under sejouren blev det totalt 25 matcher och tre mål.

Trots att det kontraktet i Polen sträckte sig till 2021 kom uppgifter om att en comeback i allsvenskan var aktuell.

Under onsdagen blev återkomsten till Sverige officiell och valet föll på Djurgårdens IF.

– Det känns jättebra nu när allting är klart och det har hunnit landat lite. Jag har fått en bra känsla redan från första stund då kontakten togs med Bosse (Andersson, sportchef) och ända fram tills nu har det hela tiden känts som ett bra beslut, säger Bärkroth i ett pressmeddelande.

ANNONS

IFK Göteborg inte aktuellt

När uppgifterna om en allsvensk comeback kom ut uppgavs IFK Göteborg vara en av klubbarna som ville värva yttern.

Bärkroth bekräftar att det fanns flera klubbar med i dragkampen, men dock ska en återkomst till Blåvitt inte varit aktuell överhuvudtaget.

– Nej. Jag har läst det och blev väldigt förvånad, för det är helt felaktiga uppgifter. Varken jag, min agent eller Lech Poznan har fått någon kontakt från dem, så jag vet inte var det kom från, säger han till Fotbollskanalen.

Kontraktet med Djurgården är 3,5 år.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS