Nederländerna klart för kvartsfinal

Ytterbackarna skickade Nederländerna till kvartsfinal i fotbolls-VM. Mot USA blev det seger med 3–1, efter mål av Daley Blind och Denzel Dumfries. Nu väntar antingen Argentina eller Australien.

|

Christian Pulisic var ytterst nära att spräcka nollan redan efter två minuter, men den nederländske målvakten Andries Noppert räddade skottet.

Ett par minuter senare kom ledningsmålet – för Nederländerna. Ytterbacken Denzel Dumfries skickade bollen snett inåt bakåt till en framstormande Memphis Depay som placerade in 1–0.

USA kom till ett par halvchanser men utan att kunna kvittera, och strax innan halvtid åkte man på en kalldusch. Samme Denzel Dumfries skickade ännu en boll snett bakåt och den här gången dök Daley Blind upp. Från en ytterback till en annan och 2–0 var ett faktum.

I den andra halvleken fick USA in ett reduceringsmål. I den 75:e matchminuten hittade Christian Pulisic fram till Haji Wright som på något märkligt sätt kunde lobba in bollen i bortre burgaveln.

Därefter gick USA för 2–2 men istället kom 3–1 för Nederländerna. Från vänsterkanten hittade Daley Blind sin kollega på högerkanten. Denzel Dumfries placerade kyligt in 3–1, vilket även blev slutresultatet.

Nederländerna, som missade VM i Ryssland senast, är klart för kvartsfinal och där väntar vinnaren av Argentina och Australien. Den matchen spelas senare under lördagskvällen (20.00).