Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/7

Nära vännen lurade "Crespo" på hjälterollen: "Gör det jättebra"

Alhassan Kamara hade flera chanser att näta för Häcken mot Örebro. Men varje gång stod någon av hans tidigare lagkompisar i vägen, inte minst ÖSK-keepern Oscar Jansson. – Han gjorde det jättebra, säger "Crespo" om vännens insats.

I vintras var Alhassan Kamara tillbaka i Örebro för att spela cupmatch med BK Häcken. På onsdagen var det dags för anfallaren, som så sent som förra sommaren lämnade ÖSK för spel på Hisingen, att än en gång återvända till tidigare hemstaden, nu för att spela allsvensk fotboll. 

– Det är alltid speciellt att komma tillbaka, jag känner nästan alla i laget och många är goda vänner till mig. Vi är väldigt, väldigt tajta. Maic Sema, Oscar (Jansson), Nordin Gerzic med flera är mina kompisar. 

I cupen blev det 1-1 mellan lagen och precis som då slutade det oavgjort även den här gången. Men Häcken, och inte minst Alhassan Kamara, hade flera chanser att avgöra. I första halvlek hade han ett jätteläge från nära håll - men hemmaförsvaret han täcka skottet i sista stund. Efter paus kom han ensam mot Oscar Jansson, men målvakten stod för en vass räddning på anfallarens vänsteravslut. 

– Jag tog två tillslag där men borde kanske ha tagit ett, men jag vet inte. Han gör det jättebra där också. 

Fick du pratat något med Oscar om läget efteråt?

– Ja vi pratade, han var nöjd med sin insats och gratulerade oss till vårt spel och önskade mig lycka till framöver. 

Och trots en kavalkad av missade chanser tycker "Crespo" att Häcken ska glädjas åt prestationen - och ta med sig mycket av insatsen. 

– Det var väldigt chansrikt, vi hade massvis av lägen men bollen ville inte in. Jag vet inte varför, vi får bara köra vidare och jobba som fan nästa vecka. Vi tog avslut och gjorde allt vi kunde men det ville sig inte. Ibland gör man allt man kan men det går ändå inte, då får man träna och försöka bli ännu bättre till nästa match. 

Läs mer om BK Häcken
Mest läst