Mystiskt föremål hittat - Old Trafford evakuerad

Manchester Uniteds hemmaarena Old Trafford evakuerades efter att ett mystiskt föremål anträffats på arenan.

ANNONS
|

Enligt The Telegraphrörde det sig om en attrapp som användes en vecka tidigare under en övning för bombhundar på arenan. Den glömdes sedan kvar efter övningen.

Även The Mirrorskriver att polisen har bekräftat att det rör sig om en bombattrapp som används vid övningar.

Vice chefskommissarie John O'Hare, är dock nöjd med hur situationen hanterades initialt.

- Jag vill tacka Manchester United och Bournemouthsupportrarnaför deras stöd och hjälp idag. Även om det här föremålet visade sig inte vara en skarp laddning, så verkade föremålet vara så riktigt som det kan bli. Beslutet att evakuera arenan var det rätta att göra, tills vi kunde fastställa att människor inte var i fara, sa vice chefskommissarie till BBC.

ANNONS

Det var tidigare under söndagen som arenan evakuerades kort innanmatchen mellanManchester United och AFC Bournemouth som skulle ha startat.

Polisen i Manchester rapporterade att man efter undersökning av det misstänkta föremålet hade utfört en kontrollerad spräning av föremålet. Efter detta konstaterade man att det inte rörde sig om en skarp bomb, men att man fortsatte söka igenom Old Trafford.

Arenan genomsöktes efter evakuering av polisen med hjälp av hundpatruller. Cirka 75 000 personer befann sig på arenan när den utrymdes. Inledningsvisuppgavs det att matchen senarelades med 45 minuter.

BBC och The Guardian meddelade vid 16.15-tidenattmatchen har ställts in. Även bortalagetBournemouth bekräftade kortdärefter uppgifterna.

Under instatsen uppgav Journalisten Andy Mitten på Twitter att det misstänkta föremålet kan havaritkopplat till en mobiltelefon.

Inledningsvis evakuerades de nordvästra läktarna på Old Trafford strax innan matchstarten klockan 16.00.En stund senare evakuerades samtliga supportrarfrån arenan.

I högtalarna påOld Trafford meddelade Manchester United under evakueringenatt så kallad"Operation Code Red" råddepå arenan.

Supportrar som befannsig utanför Old Trafford efter evakueringen uppmanadeshålla avstånd från arenan under insatsen. Även media beodradesut från Old Trafford.

Under inledningen avevakueringenfortsatte mediebolagen att filma läktarna närpolismän tillsammans med bombhundar sökte av området.

Polismästaren i Manchesterområdet, Ian Hopinks, skrev tidigare på Twitter att polisen evakueradeOld Trafford av säkerhetsskäl.

ANNONS

Polisen i Manchesterområdet meddelade under insatsenattmilitärens bombgrupp fannspå platsen för att hjälpa till med arbetet.

Matchen mellanManchester United och AFC Bournemouth ingår i den sista omgången av Premier League. United låg inför den sista omgången på en femteplats i ligan och jagade rivalen Manchester City som ligger på fjärdeplats. En plats som innebär kvalspel till Champions League nästa säsong.

I ett uttalande från Premier League meddelar man att beslutet att ställa in matchen togs för supportrarnas säkerhet. Enligt BBC kommer matchen att spelas på tisdag klockan 21.00.

#mufc confirm "suspect package" at Old Trafford

ANNONS