Zlatan Ibrahimovic, Pep Guardiola och José Mourinho under ett av trions möten.
Zlatan Ibrahimovic, Pep Guardiola och José Mourinho under ett av trions möten.

Mourinho och Zlatan mot Pep: "Du bajsar ner dig för Mourinho"

Pep Guardiola i Manchester City. José Mourinho klar för Manchester United – när anländer Zlatan och gör Mourinho sällskap i kampen mot Guardiola?

ANNONS
|

Engelska uppgifter gör gällande att Zlatan Ibrahimovic spelar i Manchester United efter sommaren.

Handplockad av José Mourinho blir han portugisens dödligaste vapen i en strid som handlar om mycket mer än ligaplaceringar och Europaspel.

En av den europeiska fotbollens mest episka strider sedan millenieskiftetkommeratt utkämpas i Manchester kommande säsong. På ena sidan, kämpandes för de röda djävlarna, står José Mourinhosom överbefälhavare och styrsina trupper, med generalen Zlatan Ibrahimovic i främsta ledet. På andra sidan, för den spansk-emiratisktblåa sidan av staden, kommer Pep Guardiola fundera ut nästa drag.

En av de största rivaliteterna inom fotbollseuropa under2010-talet. Nu isamma liga.I samma stad.

ANNONS

Började 2008

Rivaliteten mellan firma Zlatan-Mourinho och Guardiola går tillbaka till 2008. José Mourinho var intresserad av att ta över som huvudtränare i Barcelona, men jobbet gick till den då oprövade Pep Guardiola. Istället tog "the special one" över Inter och gjorde dem till Champions League-mästare, genom att slå just Barcelona i semifinal.

Återföreningen mellan Mourinho och Zlatan, dessutom kombineradmed deras gemensammafejd mot Guardiola, lär stärka banden mellan portugisen och "Ibra", som av tidigare uttalanden att döma redan är stark.

–Känslan mellan oss var utmärkt, och det enda jag känner ånger över är att vi bara var tillsammans en säsong, har Zlatan tidigare sagt om Mourinho, som tränade honom i Inter säsongen 2008-2009.

Kampen mellan Fotbollseuropas två kanske mest välkända tränarnamn fortsatte och eskalerade sedan när Mourinhos Real Madrid och Guardiolas Barcelona drabbade samman i flera upphaussade El Clasico-matcher.

Jobbat tillsammans

En gång i tiden jobbade de sida vid sida i Barca, Mourinho som assistent till Bobby Robson och Pep Guardiola som spelare. Men vänskapen som en gång fanns emellan dem är nu långt borta.

–Vi arbetade tillsammans i fyra år. Han känner mig, jag känner honom och det är allt. Om det här byter mer än vår relation, då är det upp till honom. Det lämnar en dålig smak i din mun när någon du har haft en relation med gör det han har gjort, sa Guardiola i samband med en av de hetaste mötena mellan ärkerivalerna, semifinalen i Champions League 2011.

ANNONS

Mourinho har med alla medel försökt besegra sin antogonist. Hösten 2011 petade han i en tumultartad match mellan Real Madrid och Barcelona Peps assistent Tito Vilanova i ögat. På presskonferensen efter matchen tillfrågades han om händelsen, och gav till svar att han inte visste vem "den här Pito Vilanova eller vad han nu heter är". Ordet Pito på spanska betyder "kuk".

Men trots ett stundtals brutalt spel, både på planen och i medierna, har Mourinho bara vunnit treav 16 möten mot Guardiola.

Zlatan viktigaste vapnet

Mourinho hoppas nu att namnet som stodhögst upp på hans önskelista - Zlatan Ibrahimovic - ska hjälpa honom att putsa på den statistiken. Och svensken lär inte ha något att invända mot att besegra Pep Guardiola. Deras gemensamma tid i Barcelona, som bara blev ett år lång, blev konfliktfylld.

När Zlatan under sin säsong i Blaugranabara fick fem minuters speltid mot Villarealsåg svensken rött, riktade sig till Guardiola och sa, enligt sin självbiografi "Jag är Zlatan":

"Du har inga pungkulor"

Och sedan:

"Du bajsar ner dig för Mourinho"

Ilskan mot den spanske tränaren, som precis avslutat tre ligavinnande år i Bayern München, verkar sitta i. I en intervju med CNN gavhan, enligt the Telegraph, sin syn på Guardiola hösten 2015.

ANNONS

–Han är ingen man. Det finns ingenting mer att säga, sa Zlatan då.

ANNONS